FIA: Νέος τεχνικός διευθυντής ο Jan Monchaux

Σχετικά άρθρα

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Alfa Romeo F1, Jan Monchaux, εντάχθηκε στη FIA ως νέος τεχνικός διευθυντής του τμήματος μονοθέσιων της.

Ο Γαλλο-Γερμανός αντικαθιστά ουσιαστικά τον ρόλο που είχε ο Tim Goss μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, πριν από την αποχώρησή του από το κυβερνητικό όργανο καθώς μετακόμισε στην Visa Cash App RB.

Ο Monchaux θα αναφέρεται απευθείας στο Νικόλα Τομπάζη, ο οποίος είναι στη FIA από το 2018. Θα του ανατεθούν παρόμοιες ευθύνες με τον Goss και θα παίξει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση των νέων κανόνων που θα διέπουν την F1 από το 2026 και οι οποίοι θα οριστικοποιηθούν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Ο Monchaux έχει μια μακρά καριέρα στην F1, έχοντας ξεκινήσει το 2002 με την Toyota, όπου είχε τη θέση του επικεφαλής αεροδυναμικής έως ότου η ιαπωνική εταιρία αποχώρησε από την Formukla 1 στα τέλη του 2009.

Έπειτα μεταπήδησε στην ομάδα της Ferrari, δουλεύοντας επίσης στο τμήμα αεροδυναμικής της, και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος του 2012.

Μετά από μια περίοδο μακριά από τη F1, όπου εργάστηκε στην Audi από το 2013, επέστρεψε στην F1 το 2018 και στην ομάδα της Sauber ως επικεφαλής αεροδυναμικής.

Στη συνέχεια προήχθη για να γίνει τεχνικός διευθυντής της Sauber το 2019 μετά την αποχώρηση του Simone Resta, πριν φύγει από την ομάδα πέρυσι, μετά την υπογραφή του James Key.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα