Παραιτήθηκε από την FIA και ο Tim Goss

Σχετικά άρθρα

Μια ακόμη ηχηρή παραίτηση για τη FIA, με τον Tim Goss, τον τεχνικό διευθυντή μονοθέσιου, να παραιτείται από τη θέση του. Ο 60χρονος Βρετανός είναι το τρίτο υψηλόβαθμο στέλεχος που παραιτήθηκε από τη FIA τον τελευταίο μήνα, σηματοδοτώντας ένα πλήγμα για τo κυβερνητικό όργανο, καθώς ήταν από τους βασικούς ανθρώπους που ασχολούνταν με τους κανονισμούς του 2026, αναφερόμενος στον διευθυντή μονοθεσίων Νικόλα Τομπάζη.

Προηγήθηκε η παραίτηση του αγωνιστικού διευθυντή της FIA, Steve Nielsen και αυτή της Deborah Mayer από τη θέση της ως επικεφαλής της επιτροπής γυναικών της FIA. Τον Nielsen θα τον διαδεχτεί ο Tim Malyon, ο οποίος ενεργεί ως διευθυντής ασφαλείας της FIA από το 2021.

Ο διευθυντής μονοθέσιων της FIA Νικόλας Τομπάζης δήλωσε:

Είμαστε απογοητευμένοι που χάνουμε ένα άτομο του διαμετρήματος του Tim από την FIA. Ο Tim έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τεχνικό τμήμα και πάντα λειτουργούσε στο υψηλότερο επίπεδο.

Κατανοούμε ότι η καριέρα του παίρνει μια νέα κατεύθυνση προς τα εμπρός και υποστηρίζουμε και σεβόμαστε την επιθυμία του να ακολουθήσει άλλο δρόμο.

Ο Goss, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στα paddock, εργάστηκε στη McLaren από το 1990 έως το 2018 προτού αναλάβει ρόλο στη FIA.

Βρετανικά δημοσιεύματα θέλουν τον Goss να είχε απογοητευτεί από τις διεθνείς δραστηριότητες της FIA και αναμένεται να ενταχθεί σε μια ομάδα της F1. Σε δηλώσεις του ανέφερε:

Ήταν τιμή μου να δουλέψω ως τεχνικός διευθυντής μονοθεσίου στη FIA και να βοηθήσω στη διαμόρφωση του μέλλοντος του αθλήματος. Αισθάνομαι τεράστια υπερηφάνεια και ικανοποίηση για τα πολυάριθμα επιτεύγματα του τεχνικού τμήματος κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη FIA.

Το τμήμα μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν αριθμό εξαιρετικά ταλαντούχων ατόμων και πιστεύω ότι ο οργανισμός είναι σε σταθερή βάση όσον αφορά την τεχνική τεχνογνωσία για τα καθήκοντα που βρίσκονται μπροστά μας – ιδιαίτερα την εισαγωγή των κανονισμών του 2026. Φεύγω με όμορφες αναμνήσεις από τον χρόνο μου με την FIA.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

30 χρόνια χωρίς ε-Senna

30 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την "μαύρη" Πρωτομαγιά του 1994. Τότε που οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 2.17 μ.μ και στην πίστα της Ίμολα...