Η Ford θα σκεφτεί προσεκτικά που θα κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της μετά την απεργία της UAW

Σχετικά άρθρα

Η απεργία που έκανε το περασμένο φθινόπωρο το συνδικάτο εργαζομένων United Auto Workers (UAW) κατά των Ford, General Motors και Stellantis, φαίνεται να άφησε τα σημάδια της στη Ford, οδηγώντας την σε επαναξιολόγηση του που θα κατασκευάζει τα μελλοντικά της οχήματα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ford, Jim Farley, η απεργία, που είχε σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή των μεγάλων pickup της εταιρίας που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της στο Κεντάκι, είχε ως αποτέλεσμα πλέον η Ford να σκέφτεται πολύ προσεκτικά που θα κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα επιδιώξει να παράγει ορισμένα αυτοκίνητα σε εργοστάσια που οι υπάλληλοί της δεν εκπροσωπούνται από το συνδικάτο εργαζομένων UAW.

Το γεγονός ότι το εργοστάσιο παραγωγής φορτηγών μας έκλεισε πρώτο, έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιχείρηση,

δήλωσε ο Farley.

Η στρατηγική επιλογή του UAW να στοχεύσει συγκεκριμένα εργοστάσια, με σημαντικότερο αυτό του Κεντάκι, που απασχολεί 8.700 εργαζομένους, ανάγκασε τη Ford να επαναξιολογήσει το που θα παράγει τα αυτοκίνητά της στο μέλλον. Το περασμένο φθινόπωρο, ο πρόεδρος της Ford, Bill Ford, επισκέφθηκε το εργοστάσιο Rouge στο Michigan, όπου κατασκευάζεται το F-150, ζητώντας από τους εργαζομένους να “ενωθούν για να τερματιστεί αυτός ο σκληρός γύρος διαπραγματεύσεων”. Ο Bill Ford είπε τότε πως η απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο του Μίσιγκαν έβλαψε” δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς”.

Διάβασε ακόμη

Η νέα συμφωνία με το UAW θα κοστίσει στη Ford 8,8 δισ. δολάρια

Η επίτευξη συμφωνίας στα τέλη Οκτωβρίου, με αυξήσεις μισθών, καλύτερα οφέλη και κατάργηση του διπλού συστήματος μισθοδοσίας, είχε ως αποτέλεσμα η Ford να προβλέπει αύξηση του κόστους των αυτοκινήτων της κατά 900 δολάρια. Αυτό προστίθεται στην πρόκληση του μετασχηματισμού προς την ηλεκτροκίνηση, που οδηγεί την εταιρεία να αναθεωρήσει τη στρατηγική της, εστιάζοντας σε μικρότερα και πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από την Κίνα.

Ως απάντηση στις δηλώσεις του Farley, το συνδικάτο εργαζομένων United Auto Workers (UAW) απειλεί με απεργία στο εργοστάσιο της Ford στο Κεντάκι “εάν δεν επιλυθούν ζητήματα τοπικών συμβάσεων”. Σύμφωνα με το συνδικάτο, η Ford δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με το UAW Local 862 στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, πέντε μήνες μετά την λήξη της προηγούμενης συμφωνίας, δίνοντας προθεσμία έως τις 23 Φεβρουαρίου για να επιτευχθεί νέα συμφωνία.

Εάν οι δύο πλευρές δεν έρθουν σε συμφωνία μέχρι τότε, οι εργαζόμενοι του UAW θα απεργήσουν ξανά. Τα βασικά ζητήματα, σύμφωνα με το UAW, αφορούν την υγεία και την ασφάλεια στο εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένου του ελάχιστου αριθμού νοσηλευτών και των εργονομικών θεμάτων, καθώς και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Ford να υποβαθμίσει τις εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Τέλος, στη προσπάθεια της η Ford να διορθώσει προβλήματα ποιότητας και να μειώσει τις ανακλήσεις, οι οποίες της κοστίσουν αρκετά εκατ. δολάρια κάθε χρόνο, θα συνδέει τα μπόνους των εργαζομένων με βελτιωμένες βαθμολογίες. Αυτό είπε ο Farley, προσθέτοντας:

Πρέπει να δημιουργήσουμε μια αλλαγή κουλτούρας, ένα σύστημα ανταμοιβής απόδοσης όπου κάθε διευθυντής, κάθε διευθυντής αγορών εξαρτημάτων και διευθυντής εργοστασίου είναι πλήρως υπεύθυνος για την ποιότητα και το κόστος της εργασίας τους.

Ο Farley ισχυρίζεται ότι υπήρξε 10% αύξηση στην ποιότητα των μοντέλων της Ford.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...