Η Nio επιδεικνύει τις δυνατότητες του συστήματος SkyRide του ET9

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του περασμένου έτους και στο πλαίσιο της Nio Day 2023, η κινέζικη εταιρία αποκάλυψε το ET9, το οποίο θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της γκάμας της, όταν ξεκινήσουν οι παραδόσεις του το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Nio διεξήγαγε δοκιμές της υπερπολυτελούς ηλεκτρικής λιμουζίνας της στα βόρεια μέρη της Κίνας και της Μογγολίας, και σήμερα -πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς- η εταιρία μας δείχνει τις δυνατότητες του συστήματος SkyRide.

Από το video βλέπουμε το ET9, καλυμμένο με πυκνό χιόνι, να επιδεικνύει τεχνολογικές ικανότητες που δεν παρατηρούνται συχνά στην αυτοκινητοβιομηχανία, κουνώντας έντονα το “σώμα” του για να πέσει το χιόνι.

Το ET9 είναι εξοπλισμένο με το ευφυές σύστημα πλαισίου SkyRide, ήτοι την πρώτη ενσωματωμένη υδραυλική πλήρως ενεργή ανάρτηση στον κόσμο που επιτρέπει παροδική ρύθμιση της ακαμψίας, της απόσβεσης και του ύψους του αμαξώματος.

Κάθε άκρο του ET9 μπορεί να ελέγχεται εντελώς ανεξάρτητα, επιτρέποντας ρυθμίσεις έξι-δρόμων. Το ύψος του αμαξώματος ρυθμίζεται, με αύξηση έως 40 χλστ. και μείωση έως 50 χλστ. από τη τυπική απόσταση, με την αυξομείωση να χρειάζεται μόλις δύο δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί.

Η μονάδα του συστήματος SkyRide επεξεργάζεται και ανταποκρίνεται σε πληροφορίες σχετικά με τις ανωμαλίες του οδοστρώματος σε μόλις 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου και προσαρμόζει τη στάση του οχήματος σε πραγματικό χρόνο.

Στις σχετικές ειδήσεις, η NIO ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο του 2024 παρέδωσε 10.055 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 18,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα που περασμένου έτους, φτάνοντας τις σωρευτικές παραδόσεις τις 459.649 στις 31 Ιανουαρίου του 2024.

Διάβασε αναλυτικά

Η Nio αποκάλυψε το ET9, υπερπολυτελής ηλεκτρική λιμουζίνα με αρχιτεκτονική 900V

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...

H Kia κάνει δοκιμές του Tasman στην Αμερική

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Kia ανακοίνωσε το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup που ετοιμάζει, το οποίο θα λέγεται Tasman. Αυτό είναι το πρώτο pickup στην...