Ο Mattia Binotto διευθύνων σύμβουλος στην Texa

Σχετικά άρθρα

Ο πρώην επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, βρήκε μια νέα θέση εργασίας, αλλά όχι στη Formula 1. Το όνομά του είχε συνδεθεί με διάφορες ομάδες που αναζητούσαν έναν επικεφαλής, όπως η Alpine, ενώ ακούστηκε ακόμη και να μπει στην ομάδα της FIA , αλλά ο Binotto επέλεξε να γίνει ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Texa, μιας κορυφαίας διεθνούς εταιρείας στον τομέα των διαγωνιστικών για αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και φορτηγά.

Ο Binotto που αναλαμβάνει και θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας με έδρα το Τρεβίζο της Ιταλίας, θα είναι υπεύθυνος και για τον συντονισμό του τμήματος E-Powertrain. Όπως υπογραμμίζεται στο δελτίο τύπου, στόχος της Texa είναι να καταστήσει το νέο τμήμα e-Powertrain σημείο αναφοράς παγκοσμίως για το σχεδιασμό, την παραγωγή και την προμήθεια νέων εξαρτημάτων αυτοκινήτου που συνδέονται με τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, όπως κινητήρες, μετατροπείς, μονάδες ισχύος και σχετικό λογισμικό και πλήρεις άξονες, που προορίζονται για σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Μιλώντας για τη νέα πρόκληση στη καριέρα του, ο Binotto δήλωσε:

Πέρα από την ανταγωνιστική εμπειρία που είχα πάντα στη ζωή μου, αυτό που με τράβηξε στην Texa ήταν το στρατηγικό θράσος του έργου της να οικοδομήσει μια ιταλική αριστεία που χαρακτηρίζεται από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες νέας κινητικότητας. Στην πραγματικότητα, η Texa σκοπεύει να καθιερωθεί ως το τεχνολογικό πρότυπο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και αυτό χάρη στην κινητοποίηση τεράστιων επενδυτικών πόρων και την προσέλκυση των καλύτερων ταλέντων που πρέπει να συγκεντρωθούν στην Ιταλία, όπου δηλαδή υπάρχει μια τρομερή αυτοκινητιστική κουλτούρα που πρέπει να διατηρηθεί, να ανανεωθεί και τώρα να ξαναλανσαριστεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...