To πρώτο κοινό μοντέλο της VW με την Xpeng θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV

Σχετικά άρθρα

Το καλοκαίρι του 2023 η VW εξαγόρασε το 4,99% της κινέζικης XPeng με σκοπό να ενισχύει την θέση του στην κινεζική αγορά αυτοκινήτου, επιδιώκοντας την αύξηση των πωλήσεων.

Το πρώτο προϊόν της συνεργασίας των δύο εταιριών, για το οποίο θα προμηθευτούν από κοινού ανταλλακτικά, θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV, που θα τοποθετηθεί στη μεσαία κατηγορία.

Τα αυτοκίνητα που θα παράγονται μέσω της συνεργασίας θα φέρουν το λογότυπο της VW, αλλά θα διαθέτουν μια από κοινού αναπτυγμένη πλατφόρμα, η οποία θα βασίζεται στην τεχνολογία της Xpeng.

Συνεργασία θα υπάρχει και στο λογισμικό του αυτοκινήτου, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δηλώνουν ότι θα ξεκινήσουν ένα κοινό πρόγραμμα προμήθειας ανταλλακτικών που χρησιμοποιούνται και από τις δύο, ώστε να επιτύχουν μείωση του κόστους εξέλιξης πάνω από 30%.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...