Η VW εξαγόρασε το 4,99% της κινέζικης XPeng και ετοιμάζει δύο κοινά ηλεκτρικά SUV με αυτή

Σχετικά άρθρα

Το VW Group έκανε γνωστό πως θέλοντας να ενισχύει την θέση του στην κινεζική αγορά αυτοκινήτου, επιδιώκοντας την αύξηση των πωλήσεων, η VW εξαγόρασε το 4,99% της XPeng έναντι 700 εκατ. δολαρίων, με την Audi να συνεργάζεται με την SAIC σε μια σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Κίνα. Το VW Group θα αποκτήσει μια θέση παρατηρητή στο διοικητικό συμβούλιο της XPeng.

Η VW και η XPeng θα αναπτύξουν από κοινού δύο νέα ηλεκτρικά SUV που θα τοποθετηθούν στη μεσαία κατηγορία και θα πωλούνται με τα σήματα της VW στη κινεζική αγορά. Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται πηγές της XPeng, και τα δύο μοντέλα θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του XPeng G9 και το πακέτο συνδεσιμότητας και λογισμικό ADAS της κινέζικης εταιρίας.

Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2026, με την Volkswagen και την XPeng να συνεργάζονται για την ανάπτυξη λογισμικού και στην αλυσίδα εφοδιασμού για τα νέα μοντέλα.

Η Audi θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της SAIC που χρησιμοποιούν τα L7 και το LS7 της IM Motors και μπορεί να υποστηρίξει αυτοκίνητα με μεταξόνιο από 2,8 έως 3,2 μέτρα. Η πλατφόρμα υποστηρίζει ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800 volt.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν ήδη το 25% των πωλήσεων στην κινεζική αγορά. Η Audi πούλησε μόνο 3.237 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά της Κίνας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, την ώρα που το 2022, για πρώτη φορά, οι κινεζικές μάρκες είχαν φτάσει στο κατώφλι του 50% μεριδίου αγοράς στη χώρα τους.

Στην ανακοίνωση του, το VW Group αναφέρει πως οι κοινές δραστηριότητες ανάπτυξης της Audi με την SAIC θα επεκτείνουν γρήγορα και αποτελεσματικά το χαρτοφυλάκιο των πλήρως συνδεδεμένων ηλεκτρικών οχημάτων που προσφέρονται στην premium κατηγορία.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα αναπτυχθούν από κοινού θα εξοπλίζονται με λογισμικό και με hardware τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να προσφέρουν στους Κινέζους πελάτες μια διαισθητική, συνδεδεμένη ψηφιακή εμπειρία,

τονίζει το VW Group, συμπληρώνοντας πως οι δύο συμφωνίες προβλέπουν επίσης μια μελλοντική κοινή ανάπτυξη νέων τοπικών πλατφορμών για την επόμενη γενιά έξυπνων, πλήρως συνδεδεμένων οχημάτων. Οι συνεργασίες στοχεύουν να επεκτείνουν γρήγορα τη γκάμα προϊόντων του VW Group με περαιτέρω μοντέλα από την Κίνα για την Κίνα, σε ιδιαίτερα υποσχόμενα τμήματα πελατών και της αγοράς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...