Ο Sebastian Vettel δεν αποκλείει την επιστροφή του στην ενεργό δράση

Σχετικά άρθρα

Ο Sebastian Vettel παραδέχτηκε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ενεργό δράση και στη Formula 1. Το όνομα του 36χρονου Γερμανού ακούγεται ανάμεσα σε αυτά που εξετάζει η Mercedes για να καλύψει την κενή θέση του Lewis Hamilton το 2025 και σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε:

Με εξέπληξε αυτή η αλλαγή [του Hamilton]. Το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff, δεν με κάλεσε, αλλά ανταλλάξαμε μηνύματα. Αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι θέμα για μένα, επίσης επειδή στα 36 μου έχω ακόμα όλο τον χρόνο στον κόσμο. Άρα δεν απορρίπτω την επιστροφή μου, αλλά τα σημάδια μου δεν έχουν αλλάξει.

Νομίζω ότι έμαθα και κατάλαβα πολλά σε αυτόν τον έναν χρόνο χωρίς αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου. Το να είμαι στην άλλη πλευρά είχε μεγάλο αντίκτυπο σε μένα. Προέκυψαν πολλά ερωτήματα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο ενεργό project.

Στην ερώτηση εάν η στάση του για μια επιστροφή στη F1 είναι “ένα ξεκάθαρο όχι;” Απάντησε:

Όχι. Είπα ήδη από όταν αποφάσισα να αποχωρήσω πέρυσι ότι δεν θα υπήρχε ξεκάθαρο όχι με αυτή την έννοια, γιατί πιστεύω ότι όλα είναι μια διαδικασία. Και ίσως έρθει ένα σημείο που θα πω: Ναι, θα ήθελα να επιστρέψω. Όταν το τακτοποιήσω διανοητικά, ώστε ξαφνικά να ξαναβγεί νόημα. Αλλά αυτή τη στιγμή τα πάω πολύ καλά χωρίς να οδηγώ στη Formula 1. Δεν υπάρχει σταθερό όχι, αλλά ούτε και σταθερό ναι.

Ήθελα να αποστασιοποιηθώ από την F1. Πέρυσι δεν παρακολούθησα τις δοκιμές, αλλά λίγο πριν τις πρώτες κατατακτήριες ενέδωσα και τις είδα. Παρακολούθησα επίσης τον πρώτο αγώνα. Δεν ήταν τόσο περίεργο το συναίσθημα όσο πίστευα προηγουμένως, να παρακολουθώ και να μην κάθομαι πια στο αυτοκίνητο. ‘Επειτα είδα μερικούς αγώνες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ή τουλάχιστον παρακολούθησα τα highlights. Επειδή φυσικά εξακολουθώ να με ενδιαφέρει το άθλημα, ακόμα κι αν δεν είμαι πια τόσο κοντά σε αυτό.

Παρακολουθώ με τη γυναίκα μου και συνήθως σχολιάζω ασυνείδητα. Λέει ότι είναι η πρώτη φορά που καταλαβαίνει πραγματικά το άθλημα. Λατρεύω αυτό το άθλημα, είναι τόσο πολύπλευρο και γεμάτο βάθος. Αλλά καταλαβαίνω επίσης ότι πολλά πράγματα είναι πολύ περίπλοκα για να γίνουν κατανοητά σε μιάμιση ώρα. Για μένα η γοητεία είναι ακόμα εκεί. Αλλά φυσικά και δεν είμαι ουδέτερος.

Η περσινή χρονιά ανήκε στον Max Verstappen. Φυσικά κάποιοι το βρίσκουν βαρετό, αλλά νομίζω ότι δεν δίνει αρκετό σεβασμό και αναγνώριση στα επιτεύγματά του. Εγώ τον θαυμάζω για αυτό που πέτυχε. Δεν είναι ότι οι άλλοι κάνουν κάτι λάθος, όντως προσπαθούν τα πάντα. Αλλά ο Max και ο Marko τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα. Δίνουν στο άθλημα τη λάμψη που χρειάζεται. Αυτό με ενθουσιάζει. Επίσης επειδή ξέρω ακόμα πώς είναι η επιτυχία.

Τον περασμένο μήνα ο Toto Wolff ρωτήθηκε για το εάν είχε επικοινωνία με τον Vettel για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον Hamilton. Ο Wolff είπε:

Νομίζω ότι πήρε την απόφαση να μην αγωνίζεται άλλο. Μιλάμε σε τακτική βάση. Μιλήσαμε και χθες, αλλά δεν ήταν για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να οδηγήσει για εμάς στο μέλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...