Η Aston Martin παρουσίασε την νέα Vantage ως αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Λίγα 24ωρα πριν το GP της Σαουδικής Αραβίας, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του αυτοκινήτου ασφαλείας της Formula 1, που βασίζεται στη Vantage.

Η βρετανική εταιρία αναφέρει ότι η νέα Vantage γεννήθηκε για αυτόν τον ρόλο, καθώς δεν χρειάστηκε καμία αναβάθμιση στον κινητήρα, καμία αλλαγή στο σύστημα ψύξης και καμία αναβάθμιση στο σύστημα πέδησης για να προσαρμοστεί στον ρόλο του ως αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ωστόσο, διαθέτει πρόσθετη, τροποποιημένη αεροδυναμική στο πάτωμα, μαζί με ένα νέο εμπρός splitter. Για πρόσθετη κάθετη δύναμη, υπάρχει μια νέα πίσω αεροτομή με ρυθμιζόμενο φτερό.

Μηχανικά, η ανανεωμένη Vantage διαθέτει κάτω από το καπό της έναν 4,0-λιτρο twin-turbo V8 κινητήρα, απόδοσης 665 ίππων και 800 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αυτό στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Τέλος, η Aston Martin θα παρέχει και το ιατρικό αυτοκίνητο της F1, μια ειδικά διαμορφωμένη DBX707.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...