Η VW αντιμετωπίζει αγωγές που υποστηρίζουν πως η μπαταρία μιας ηλεκτρικής Porsche η αιτία που πήρε φωτιά το πλοίο Felicity Ace

Σχετικά άρθρα

Η VW είναι αντιμέτωπη με δύο αγωγές στη Γερμανία, οι οποίες υποστηρίζουν πως η φωτιά στο Felicity Ace προήλθε από την μπαταρία ιόντων λιθίου ενός ηλεκτρικού μοντέλου της Porsche.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου του 2022 με φορτηγό πλοίο ενώ μετέφερε χιλιάδες αυτοκίνητα των Porsche, Bentley, VW, Lamborghini και Audi να τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Πορτογαλίας, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Το βυθίκστηκε τελικά την 1η του Μάρτη του 2022 και σήμερα βρίσκεται σε βάθος περίπου 3.000 μέτρων.

Συνολικά 3.828 οχήματα μετέφερε το πλοίο με προορισμό τις ΗΠΑ και το Μεξικό, με τα 1.944 να ήταν αυτοκίνητα της Audi, τα 1.147 να ήταν μοντέλα της Porsche, τα 561 αυτοκίνητα της Volkswagen, τα 189 αυτοκίνητα της Bentley και τα 85 αυτοκίνητα της Lamborghini. Ανάμεσά τους βρισκόταν και ορισμένα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, όπως ένα Honda Prelude SiR του 1996, ένα Land Rover Santana του 1977, μια BMW 750i του 2007, μια Mustang του 2015, 12 τρακτέρ Fendt και ένα Mini Countryman του 2019.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μία από τις αγωγές κατατέθηκε σε δικαστήριο στη Στουτγάρδη όπου εδρεύει η Porsche, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται μία μερίδα εναγόντων, συμπεριλαμβανομένης της Mitsui OSK Lines, του χειριστή του πλοίου, και της Allianz, μιας από τις ασφαλιστικές εταιρείες του πλοίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστηρίου.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται, εκτός άλλων, ότι η VW δεν τους ενημέρωσε για τον κίνδυνο και τις απαραίτητες προφυλάξεις που απαιτούνται για τη μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με το δικαστήριο της Στουτγάρδης.

Οι αγωγές κατατέθηκαν πριν από ένα χρόνο, αλλά πρόσφατα η υπόθεση πήρε αναβολή, λόγω των συνομιλιών διαμεσολάβησης που είχαν προγραμματιστεί για μια δεύτερη αγωγή σχετικά με το πλοίο, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος ενώπιον δικαστηρίου στο Braunschweig.

Αν και η υπόθεση κατατέθηκε πριν από ένα χρόνο, οι δικαστές δεν έχουν ακόμη εξετάσει την ουσία της αγωγής, καθώς τα μέρη διαφωνούν για το ύψος των εγγυήσεων που πρέπει να κατατεθούν για να προχωρήσει η διαδικασία.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, η εκδίκαση των δύο υποθέσεων θα προχωρήσει κανονικά.

Διάβασε ακόμη

Αναλυτικά τα αυτοκίνητα που κατέληξαν στα βάθη του Ατλαντικού μετά τη βύθιση του πλοίου

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Bentley teasάρει το νέο ειδικό μοντέλο της

Στις 7 Μαΐου η Bentley θα αποκαλύψει ένα νέο ειδικό μοντέλο που θα φέρει την υπογραφή της Mulliner, ήτοι του εσωτερικού τμήματος της βρετανικής...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...