Ένα φορτηγό πλοίο που μεταφέρει 3.965 αυτοκίνητα των Porsche, Bentley, VW, Lamborghini και Audi τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Πορτογαλίας, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Ανάμεσα σε αυτά είναι 1.100 αυτοκίνητα της Porsche, 189 μοντέλα της Bentley και 100 αυτοκίνητα της Lamborghini (Huracan STO, Urus και Aventador Ultimae).

Το πλοίο Felicity Ace, είχε ξεκινήσει το ταξίδι του στις 10 Φεβρουαρίου από το λιμάνι Έντμεν της Γερμανίας και προορισμός του ήταν το αμερικανικό λιμάνι Ντέιβισβιλ στην πολιτεία του Ρόουντ Αίλαντ των ΗΠΑ, με την άφιξή του να έχει προγραμματιστεί για τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Φεβρουαρίου.

Στα μέσα του Ατλαντικού, νότια του πορτογαλικού νησιού Φαϊάλ, το Felicity Ace εξέπεμψε σήμα SOS. Το Ναυτικό της Πορτογαλίας κινητοποιήθηκε άμεσα, στέλνοντας 5 σκάφη και εναέρια μέσα στο σημείο, ενώ και το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Resilient Warrior ανταποκρίθηκε στο σήμα κινδύνου.

Και τα 22 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από το πορτογαλικό ναυτικό και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλο φορτηγό πλοίο που βρισκόταν κοντά.

Το Felicity Ace είναι ένα εμπορικό πλοίο που μεταφέρει αυτοκίνητα. Ναυπηγήθηκε το 2005, έχει μήκος 200 μέτρα, πλάτος 31 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει φορτίου συνολικού βάρους 17.738 τόνων. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι αν ήταν πλήρως φορτωμένο, στους αποθηκευτικούς του χώρους ενδέχεται να υπήρχαν σχεδόν 4.000 αυτοκίνητα.