Ο George Russell πιστεύει πως θα νικήσει τον Verstappen εάν πάει στην Mercedes

Σχετικά άρθρα

Με την κατάσταση που έχει περιέλθει η Red Bull εξαιτίας της υπόθεσης Horner να δημιουργεί εικασίες περί πιθανής μετακίνησης του Max Verstappen στην Mercedes, ειδικά μετά τη συνάντηση που είχε ο Jos Verstappen με τον Toto Wolff, ο George Russell δήλωσε πως θα “καλωσόριζε την πρόκληση” να έχει ως Ολλανδό ως τον επόμενο teammate του.

Ο Russell είπε πως θα “καλωσόριζε την πρόκληση” να έχει ως Ολλανδό ως τον επόμενο teammate του, προσθέτοντας:

Αυτή είναι η τρίτη μου σεζόν δίπλα στον Lewis, τον καλύτερο οδηγό όλων των εποχών, και νιώθω ότι έχω κάνει πολύ καλή δουλειά μαζί του. Έτσι, όποιος θα παραταχθεί δίπλα μου την επόμενη χρονιά ή τα επόμενα χρόνια, τον καλωσορίζω, καλωσορίζω την πρόκληση.

Πάντα θέλεις να πας κόντρα στους καλύτερους, αλλά εγώ επικεντρώνομαι στον εαυτό μου και πιστεύω σε εμένα. Πιστεύω ότι μπορώ να νικήσω οποιονδήποτε στο grid και απλά πρέπει να έχεις αυτή τη νοοτροπία. Το να έχω τον Lewis ως σημείο αναφοράς μου τα τελευταία δύο χρόνια ήταν σίγουρα ένα πολύ καλό σημείο αναφοράς.

Νομίζω ότι κάθε ομάδα θέλει να έχει την καλύτερη δυνατή σύνθεση οδηγών και αυτή τη στιγμή ο Max είναι ο καλύτερος οδηγός στο grid. Επομένως, αν κάποια ομάδα είχε την ευκαιρία να υπογράψει τον Max, θα το έκανε 100%. Νομίζω ότι το ερώτημα είναι περισσότερο από την άλλη πλευρά, από την πλευρά του και από την πλευρά της Red Bull.

Προφανώς τόσα πολλά συμβαίνουν εκεί και δεν ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες και τελικά δεν είναι δική μας δουλειά. Αλλά υποθέτω, ναι, θα ήταν συναρπαστικό να είμαστε με τον Max στην ίδια ομάδα.

Ο Lewis Hamilton που από του χρόνου θα οδηγεί για λογαριασμό της Ferrari, φαινομενικά επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Mercedes για τον Ολλανδό, λέγοντας ότι είναι σίγουρος ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 είναι στη λίστα των οδηγών που εξετάζει η Mercedes για να τον αντικαταστήσουν.

Νομίζω ότι η κίνησή μου έδειξε ότι όλα είναι πιθανά. Θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον επόμενο εξάμηνο. Δεν γνωρίζω κάτι επιπλέον, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Max είναι στη λίστα, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι δεμένος [με συμβόλαιο]. Και επίσης, δεν μπορώ να δω γιατί να αφήσει ένα αυτοκίνητο που είναι τόσο καλό.

Στην ερώτηση για το κατά πόσο η τοξικότητα που υπήρξε μεταξύ της Mercedes και της Red Bull κατά τον τελευταίο αγώνα του 2021 που έκρινε το πρωτάθλημα των οδηγών, θα μπορούσε να επηρεάσει μια πιθανή συνεργασία Verstappen και Mercedes, ο Βρετανός θεωρεί πως δεν θα είναι θέμα.

Δεν θα έλεγα ότι είμαι έκπληκτος, γιατί είναι ένας σπουδαίος οδηγός. Νομίζω ότι ακόμη και εμείς μιλήσαμε τότε. Ο Max εκείνη τη στιγμή, έκανε ό,τι έπρεπε, δεν έφταιγε αυτός, ήταν το άθλημα που μας απογοήτευσε. Και νομίζω ότι δεν ήταν δικό του λάθος. Και εγώ στη θέση του θα έκανα ακριβώς το ίδιο. Άρα δεν υπάρχουν προβλήματα εκεί.

Νομίζω ότι αν διευθύνεις μια ομάδα, θέλεις να έχεις τον καλύτερο οδηγό και θέλεις να είσαι η ομάδα που έχει τον οδηγό που τραβά τα βλέμματα, φέρνει τις χορηγίες, και ο Max είναι ένας από αυτούς. Οπότε το καταλαβαίνω, αλλά δεν θα είχε νόημα, θα έλεγα, για εκείνον. Αλλά θα είναι ενδιαφέρον να δούμε.

Ο Hamilton ρωτήθηκε επίσης αν θα εκμεταλλευόταν την κατάσταση που επικρατεί στη Red Bull προσπαθώντας να δελεάσει τον Adrian Newey να πάει στην Ferrari.

Όσον αφορά τον Adrian, έχοντας δουλέψει μέσα στην ομάδα, ξέρω προφανώς ο Adrian παίρνει όλους τους επαίνους για τη δουλειά όλων. Ξέρω ότι είναι ένα τεράστιο μέρος του, φυσικά. Ξέρω όμως ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί μηχανικοί στο παρασκήνιο που παίζουν τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας και του μονοθεσίου που έχουν. Δεν εξαρτάται από ένα άτομο. Δεν είναι δική μου απόφαση. Αλλά αγωνίζομαι εναντίον του φέτος αυτή τη στιγμή, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω πραγματικά για την επόμενη χρονιά.

Ο Verstappen ερωτηθείς για το εάν είναι σίγουρος πως θα παραμείνει στη Red Bull μέχρι το τέλος του συμβολαίου του, το οποίο έχει διάρκεια έως το 2028, απάντησε:

Λοιπόν, αυτή ήταν πάντα η πρόθεση, να υπογράψουμε ένα μεγάλο συμβόλαιο, γι’ αυτό και υπογράψαμε ένα συμβόλαιο για τόσο καιρό. Και φυσικά έχει να κάνει με την απόδοση του αυτοκινήτου. Φυσικά από το 2026 και μετά δεν γνωρίζουμε την απόδοση εξαιτίας των νέων κανονισμών. Το ήξερα όμως όταν υπέγραψα το συμβόλαιο. Ξέρω όμως και τι έχουν κάνει για μένα στην καριέρα μου.

Λοιπόν, ναι, φυσικά και θέλω μείνω σε αυτή την ομάδα γιατί το απολαμβάνω πραγματικά, και είμαι επίσης πολύ χαρούμενος μέσα στην ομάδα. Και ναι, όσο παίζουμε, δεν υπάρχει λόγος να φύγω.

Όταν πιέστηκε για το αν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί τον εαυτό του στη Mercedes, ο Ολλανδός είπε:

Το θέμα είναι ότι κανείς δεν είχε δει ότι ο Lewis θα μετακομίσει στη Ferrari. Και αυτό δεν σχετίζεται με τη F1. Ποτέ δεν ξέρεις γενικά στη ζωή τι συμβαίνει, ή τι έρχεται σε εσένα, ή τι συμβαίνει γύρω σου ή τι μπορεί να σε επηρεάσει, επομένως δεν μπορείς ποτέ να πεις 100% ότι έτσι θα γίνει και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζω την ζωή. Είμαι πολύ χαλαρός και πολύ χαρούμενος στην ομάδα και η απόδοση είναι εκεί, οπότε δεν υπάρχει λόγος να φύγω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...