Ο ΣΕΑΑ προτείνει τη μείωση του ποσού της επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι

Σχετικά άρθρα

Με την κυβέρνηση να ετοιμάζει τον 3ο κύκλο του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” που αφορά την επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), με ανακοίνωσή του κάνει γνωστή την αντίθεσή του με την αύξηση του ποσού ανά επιδοτούμενο αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου θα ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.

Ο ΣΕΑΑ τονίζει πως πλέον δεν είναι διαχειρίσιμη η διαδικασία επιδότησης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από εισαγωγείς, εμπόρους και πελάτες, με μεγάλο αριθμό πελατών να μη γίνονται δεκτοί για την επιδότηση των ευρώ 8.000 στο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ”, ελλείψει πόρων.

Παράλληλα αναφέρει πως οι ανακοινώσεις της υφυπουργού δεν είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τον ΣΕΑΑ, ο οποίος επιχειρηματολογεί καιρό τώρα πως πρέπει να μειωθεί το ποσό της επιδότησης, ώστε να το απολαμβάνουν κατά το δυνατό περισσότεροι.

Επιπλέον, ο ΣΕΑΑ τονίζει πως τα παράπονα των πελατών στις εκθέσεις, καθώς η πλατφόρμα δεν δέχεται τα αιτήματα τους, δεν είναι πλέον διαχειρίσιμα, με τις επιδοτήσεις στην ΕΕ να έχουν μειωθεί και σε πολλές περιπτώσεις καταργηθεί. Όπως λέει, με ένα ποσό όπως το αρχικό των 5.000 ευρώ, η Ελλάδα παραμένει “πρωταθλήτρια” στις επιδοτήσεις.

Η ανακοίνωση του ΣΕΑΑ καταλήγει πως η διακριτική μεταχείριση υπέρ λιγότερων επιδοτούμενων προκαλεί έναν ανυπέρβλητο διαχειριστικό εφιάλτη για τις εμπορίες και τους πελάτες, με αποτέλεσμα όλοι να αποθαρρύνονται. Κλείνει λέγοντας πως η τυχόν συσχέτιση του κινήτρου με τα εισοδήματα δεν πρέπει να επιβραβεύσει τη φοροδιαφυγή. Πρέπει να συμβεί το αντίθετο, όπως συνέβη με σειρά μέτρων στη διάρκεια της Covid-19.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...