Κυβέρνηση: Έρχεται το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3. Μόλις 37 αιτήσεις για ηλεκτρικά ταξί από τον στόχο των 2.000

Σχετικά άρθρα

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3” ενώ παράλληλα έκανε γνωστό πως μέχρι τον Απρίλιο του 2024 θα κυκλοφορούν 250 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσδοκόντας να υπάρχει καινούριος στόλος συνολικά 1.300 λεωφορείων στη χώρα μέχρι το τέλος της τετραετίας. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας, δήλωσε για τα λεωφορεία:

Πάμε σε μία ανανέωση του στόλου που σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ξεκινήσαμε διαγωνισμό για επιπλέον 650 καινούρια λεωφορεία μέχρι το τέλος της τετραετίας, προκειμένου να έχουμε έναν καινούριο στόλο, συνολικά στη χώρα, 1300 λεωφορείων. Πάμε σε μία ανανέωση του στόλου που σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Μέχρι τον Απρίλιο του 2024 θα έχουμε τα 250 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

και επισήμανε ότι συνεχίζεται και επιταχύνεται ο διαγωνισμός που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου.

Όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι:

Σήμερα, υπάρχουν 4 προγράμματα και περίπου 5.000 πολίτες θα έχουν πληρωθεί φέτος για την επιλογή που έχουν κάνει σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μηχανάκι ή ποδήλατο. Στα ταξί, ο στόχος ήταν περίπου 2.000 ταξί να γίνουν ηλεκτρικά και αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις που έγιναν και έχουν εγκριθεί είναι 37. Συζητάμε με τα ταξί πως θα βελτιώσουμε τα κίνητρα γιατί στο κέντρο της Αθήνας το 35% της κίνησης γίνεται από τα ταξί.

Ναι, θα υπάρξει “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3”. Θα δούμε πρώτα πως θα αξιοποιήσουμε τους αδιάθετους πόρους του “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” και θα προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο πρόγραμμα βλέποντας τις ατέλειες των προηγούμενων δύο προγραμμάτων, ώστε να υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών εκταμίευσης πόρων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...