Μεγαλύτερη επιδότηση, άνω των 8.000 ευρώ στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 3

Σχετικά άρθρα

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, σε σημερινές της δηλώσεις αποκάλυψε πως στο νέο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3”, που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι μεγαλύτερη των 8.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Όπως είπε:

Το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” είχε μεγάλη επιτυχία γιατί αξιοποιούνται όλα τα κονδύλια. Με την ΚΥΑ αποφασίσαμε να το κάνουμε πιο ευέλικτο και ακόμα πιο γρήγορα σαν πρόγραμμα. Λήγει 30 Απριλίου.

Σχεδιάζουμε ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3” που άμεσα θα το παρουσιάσουμε με περίπου τα ίδια χρήματα. Θέλουμε με κάθε τρόπο να τονώσουμε την αγορά αυτή, επιδοτώντας ίσως και με περισσότερα χρήματα, το λέω σε εσάς πρώτη φορά, τα 8.000 ευρώ ενδεχομένως να αυξηθούν κατά ένα σημαντικό ποσό.

Ηλεκτρικά οχήματα χωρίς φορτιστές δεν μπορούν να υπάρξουν. Το πρόγραμμα “Φορτίζω παντού” είναι 80 εκατ. ευρώ επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα 30 εκατ. πάνε στους δήμους και τα υπόλοιπα 50 εκατ. θα δοθούν σε ιδιώτες που θέλουν να φτιάξουν δημόσια προσβάσιμους φορτιστές.

Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με την κα. Αλεξοπούλου είναι το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 να είναι ένα λιγότερο γραφειοκρατικό πρόγραμμα, πιο ευέλικτο, να γίνονται όλα πιο γρήγορα, και να διευκολύνεται το κομμάτι των υπηρεσιών αλλά και των πολιτών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Λ. Βάρκιζας – Σουνίου στη θέση Λιμανάκια ανακοίνωσε η Τροχαία για την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, λόγω εκτέλεσης...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...