Επίσημο: Κοινοπραξία Renault και Volvo για ηλεκτρικά βαν

Σχετικά άρθρα

Στα μέσα του περσινού καλοκαιριού, ο Όμιλος της Renault και ο αντίστοιχος της Geely ίδρυσαν κοινοπραξία για την ανάπτυξη υβριδικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Επιπλέον, η Volvo -που ανήκει στην Geely- είχε ξεκινήσει συνομιλίες με τη Renault για να χτίσουν από κοινού μια νέα εταιρία που θα έχει στόχο την εξέλιξη και παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών βαν επόμενης γενιάς, και σήμερα αυτή επισημοποιήθηκε, έχοντας λάβει τις απαιτούμενες ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Το όνομα της κοινοπραξίας είναι Flexis, με τις δύο εταιρίες να σχεδιάζουν να επενδύσουν 300 εκατομμύρια ευρώ έκαστη, κατά τη διάρκεια της επόμενης τριετίας.

Τα αμιγώς ηλεκτρικών βαν θα βασίζονται σε πλατφόρμα Software Defined Vehicle (SDV), με τη νέα εταιρεία να καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες απανθρακοποιημένης και αποτελεσματικής αστικής εφοδιαστικής αλυσίδας, και θα εδρεύει στη Γαλλία.

Συνεχίζοντας, ο γαλλικός όμιλος CMA CGM επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για στρατηγική επένδυση έως και 120 εκατομμυρίων ευρώ στη Flexis -μέσω της PULSE, ήτοι του επενδυτικού του fund (1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ), που στοχεύει στην προώθηση της απαλλαγής από τον άνθρακα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics.

Η παραγωγή του πρώτου van της Flexis προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2026.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...