Toyota: Οι diesel κινητήρες δεν έχουν πεθάνει

Σχετικά άρθρα

Παρότι όλο και περισσότερες εταιρίες γυρνούν την πλάτη στους diesel κινητήρες, η Toyota έχει διαφορετική άποψη και πιστεύει πως “δεν έχουν πεθάνει, ούτε πρόκειται να πεθάνουν σύντομα”, έχοντας ακόμη δεκαετίες ζωής, αλλά πρέπει να προσαρμοστούν σε έναν κόσμο που δίνει προτεραιότητα στον ηλεκτρισμό και τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Την περασμένη εβδομάδα η Volvo κατασκεύασε το τελευταίο της αυτοκίνητο με diesel κινητήρα, με τον Sean Hanley, υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Toyota Αυστραλίας να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξη του:

Το diesel παρά τα πολλά αρνητικά σχόλια δεν έχει πεθάνει. Έχει πολλά χρόνια ακόμη. Είναι σίγουρα μια πηγή καυσίμου που πιστεύω ότι θα εξεταστεί προσεκτικά τα επόμενα 10 με 20 χρόνια, αλλά στο μεταξύ, υπάρχει πιθανότητα να έχει υβριδικές παραλλαγές, ξέρετε, “μειώστε το αποτύπωμα άνθρακα”.

Το diesel παραμένει μια πολύ αξιόπιστη πηγή καυσίμου ειδικά στην περίπτωση των βαρέων οχημάτων όπως τα φορτηγά και τα μεγάλα SUV. Ωστόσο οι diesel κινητήρες πρέπει να προσαρμοστούν στους όλο και πιο αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών για να επιβιώσουν.

Διάβασε ακόμη

Toyota: Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν πολλά χρόνια ζωής

Αυτός είναι ο λόγος που η Toyota λάνσαρε πρόσφατα το Hilux με ήπιο υβριδικό τετρακύλινδρο turbodiesel κινητήρα 2,8 λίτρων, με τον Hanley να μην αποκλείει το ενδεχόμενο ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης να λειτουργεί με συνθετικό diesel.

Με τον καιρό, νομίζω ότι όλες οι πηγές καυσίμου θα εξεταστούν, αλλά δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε ή να παραμελήσουμε να κατανοήσουμε ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα συνθετικό καύσιμο diesel. Αυτό που λέω είναι πως υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές, αλλά το diesel όπως το ξέρουμε σήμερα είναι μια ενδιαφέρουσα πηγή καυσίμου που μας εξυπηρέτησε πολύ καλά όλους, συμπεριλαμβανομένης της Toyota.

Δεν πρόκειται να σβήσει σε ένα λεπτό, θα μπορείτε ακόμα να γεμίζετε το αυτοκίνητό σας με diesel για τα επόμενα 10 χρόνια. Αλλά είναι μια πηγή καυσίμου που πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά και τι ρόλο θα παίξει στο μέλλον.

Διάβασε επίσης

Ο πρόεδρος της Toyota προβλέπει ότι τα ηλεκτρικά θα φτάσουν το πολύ στο 30% του μεριδίου αγοράς

ΠηγήDrive.com.au

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ετοιμάζει το GR Starlet

Η Toyota φημολογείται πως αναπτύσσει τη νέα γενιά του Starlet, με το hatchback μοντέλο να βασίζεται στην DNGA πλατφόρμα της Daihatsu και να κυκλοφορεί...