Toyota: Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν πολλά χρόνια ζωής

Σχετικά άρθρα

Στο περιθώριο του Tokyo Auto Salon η Toyota παρουσίασε μεταξύ άλλων το ανανεωμένο GR Yaris, αλλά και το Lexus LBX RR Morizo ​​Concept, δείχνοντας για ακόμη μια φορά τις προθέσεις της να συνεχίσει να προσφέρει στην αγορά σπορ, και όχι μόνο μοντέλα, με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε εκεί ο πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda, αποκάλυψε ότι η εταιρία αναπτύσσει μοντέλα κινητήρων εσωτερικής καύσης επόμενης γενιάς, τονίζοντας πως αυτοί οι κινητήρες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα της Toyota.

Υπάρχει ακόμα ένας ρόλος για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης ως πρακτικό μέσο για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα. Λοιπόν, ας βελτιώσουμε την τεχνολογία του κινητήρα. Ας ξεκινήσουμε ένα τέτοιο έργο!

Τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία δεν αντιπροσωπεύουν τον μοναδικό τρόπο επίτευξης ουδετερότητας άνθρακα. Δεν θα έπρεπε όλοι να έχουμε ενθουσιασμό για τα αυτοκίνητα καθώς αναλαμβάνουμε την πρόκληση; Μπορεί να σκέφτεστε: “Κινητήρες στην εποχή μας;” Μπορεί να ακούγεται σαν να τρέχουμε κόντρα στην εποχή, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα προς το μέλλον.

Όπως εγώ, μερικοί άνθρωποι σκέφτονται: “Λατρεύω τους κινητήρες!” και “Οι ήχοι και οι μυρωδιές τους είναι ακαταμάχητες!” Σε μερικούς ανθρώπους αρέσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία. Κάποιοι λένε ότι τώρα είναι η ώρα των υβριδικών. Και μετά υπάρχουν τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα και αυτά με υδρογόνο. Η κινητήρια δύναμη θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε! Υπάρχει πάντα μια αλήθεια. Ο μόνος εχθρός είναι ο άνθρακας!

Εν πάση περιπτώσει, υπάρχει κάτι που θέλω να μεταφέρω σε όλους όσους αγαπούν τα αυτοκίνητα. Το μέλλον είναι κάτι που πρέπει να χτίσουμε όλοι μαζί! Θέλω να χτίσουμε το μέλλον μαζί με όλους τους λάτρεις του αυτοκινήτου! Ας χτίσουμε όλοι μαζί το μέλλον!

είπε χαρακτηριστικά ο Toyoda, προσθέτοντας πως περίπου 5,5 εκατ. άνθρωποι εργάζονται στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιαπωνία και επιθυμία του είναι να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας που έχουν αυτοί οι άνθρωποι.

Αυτοί οι άνθρωποι υποστηρίζουν την Ιαπωνία και έχουν τις ικανότητες να κάνουν την Ιαπωνία του αύριο δυνατή. Δεν πρέπει ποτέ να χάσουμε αυτούς τους ανθρώπους.

Σε όλους όσους έφτιαξαν κινητήρες μέχρι τώρα, ας συνεχίσουμε να φτιάχνουμε κινητήρες. Δεν θα αφήσω ποτέ όλη τη δουλειά που έχετε κάνει μέχρι τώρα να πάει χαμένη.

Διάβασε ακόμη

Πρόεδρος της Toyota: Σας τα έλεγα για τα ηλεκτρικά

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...