Η Bugatti Bolide είναι πιο γρήγορη από τα μονοθέσια της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Η Bugatti ολοκλήρωσε τις δοκιμές της Bolide παραγωγής, με το αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας να είναι γρηγορότερο από ένα μονοθέσιο της Formula 1.

Αυτό υποστηρίζει η Bugatti, με το αυτοκίνητο των 1.600 ίππων και των 1.600 Nm ροπής, να ζυγίζει 1.450 κιλά και σύμφωνα με τον δοκιμαστή της εταιρίας, Andy Wallace, οι επιδόσεις του είναι σε τελείως διαφορετικό επίπεδο από ότι άλλο έχει οδηγήσει.

Όπως είπε:

Τα πάντα στο αυτοκίνητο είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο από αυτό που έχω οδηγήσει στο παρελθόν. Όλα τα αυτοκίνητα είναι δύσκολα στην οδήγηση στο όριο τους, αλλά ακόμα και στα όρια των δυνατοτήτων της, η Bugatti Bolide παραμένει εντυπωσιακά ευκολοδήγητη. Όταν έχετε ένα αυτοκίνητο με τόσες δυνατότητες και τόση κάθετη δύναμη, πολλοί άνθρωποι δεν θα πίστευαν ότι αυτό είναι δυνατό. Ακόμα κι εγώ βρέθηκα σε κατάσταση δυσπιστίας μετά την αρχική μου θητεία οδηγώντας την Bolide.

Το συναίσθημα όταν βγαίνεις από μια στροφή, πατάς το γκάζι και βιώνεις αυτό το ανελέητο κύμα ισχύος είναι ασύγκριτο. Έρχεσαι από αυτή τη στροφή με 100 χλμ/ώρα, και από εκεί πας στα 200 χλμ/ώρα και μετά στα 300 χλμ/ώρα. Είναι απόλυτη αποκάλυψη. Σε αυτό το συγκεκριμένο σενάριο, το αυτοκίνητο επιταχύνει γρηγορότερα από ένα μονοθέσιο της Formula 1.

Η Bugatti Bolide έχει τελική ταχύτητα 380 χλμ/ώρα και παράγει έως και 2,5 g πλευρικής επιτάχυνσης στις στροφές. Μόλις 40 Bolide θα κατασκευάσει η Bugatti που έχουν βρει τους ιδιοκτήτες τους εδώ και καιρό. Το κάθε αυτοκίνητο κοστίζει από 4 εκατομμύρια ευρώ και οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν εντός του έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο διάδοχος της Bugatti Chiron

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες καμουφλαρισμένες φωτογραφίες του νέου hypercar της Bugatti που θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στις 20 Ιουνίου. Το αυτοκίνητο θα παίρνει κίνηση από τον...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...