Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Σχετικά άρθρα

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά ml παραπάνω δεν θα προκαλέσουν καμία ζημιά, αλλά τι θα συμβεί εάν βάλεις την τριπλάσια ή την τετραπλάσια ποσότητα από αυτή πρέπει;

Η υπερβολική πλήρωση του κινητήρα με λάδι μπορεί να προκαλέσει πτώση της πίεσης, με αποτέλεσμα να να μην λιπαίνεται σωστά ο κινητήρας και να προκληθούν φθορές σε διάφορα εξαρτήματά του. Επιπλέον η περίσσεια λαδιού θα μπορούσε επίσης να εμποδίσει τη σωστή ψύξη του κινητήρα.

Οι Ρώσοι του καναλιού Garage 54 στο YouTube δοκίμασαν αρχικά να βάλουν το διπλάσιο της συνιστώμενης ποσότητας και δεν παρατήρησαν σημαντικά προβλήματα, αλλά όταν ουσιαστικά γέμισαν τον κινητήρα με λάδι μέχρι τον στρόφαλο, το αποτέλεσμα ήταν το λάδι να μετατραπεί σε μια γαλακτώδες-λευκή λάσπη που δεν μπορεί να λιπάνει ή να κρυώσει τον κινητήρα.

Η προσθήκη περισσότερου λαδιού έχει ως αποτέλεσμα περισσότερο αφρό και φυσαλίδες, βυθίζοντας σχεδόν τον στρόφαλο και τις μπιέλες. Τελικά, υπάρχει τόσο πολύ λάδι στον κινητήρα που διαρρέει από το σωληνάκι εξαερισμού του στροφάλου και το λάδι συνεχίζει να μετατρέπεται σε αφρό που στη συνέχεια αναρροφάται από την αντλία λαδιού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Peugeot 208 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Peugeot 208 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...