Δεν προχώρησε τελικά η αλλαγή στο σύστημα βαθμολογίας, με τις ομάδες να την καταψήφισαν ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής F1 της FIA.
Η πρόταση ήθελε να βαθμολογούνται οι πρώτοι 12 πιλότοι και όχι οι πρώτοι 10, αλλά οι ομάδες αποφάσισαν τελικά το σύστημα βαθμολογίας να παραμείνει αμετάβλητο το 2025.
Συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην κατανομή των πόντων του πρωταθλήματος μετά από μια πρόσφατη πρόταση να εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασης της κατανομής πόντων πέρα από τη 10η θέση σε ένα Grand Prix,
ανέφερε σε δήλωση της η FIA.
Παράλληλα, η Επιτροπή συμφώνησε να αυξήσει την ελάχιστη κατανομή βάρους για τους οδηγούς από 80 κιλά σε 82 κιλά “προς το συμφέρον της ευημερίας των οδηγών”. Αυτό σημαίνει ότι το ελάχιστο βάρος του αυτοκινήτου θα αυξηθεί επίσης κατά 2 κιλά και θα αυξηθεί από 798 κιλά σε 800 κιλά για το 2025.
Συμφωνήθηκε επίσης ότι τυχόν έξοδα που σχετίζονται με άδεια μητρότητας/πατρότητας, αναρρωτική άδεια και ομαδική ψυχαγωγία θα εξαιρεθούν από το ανώτατο όριο κόστους της F1.

Εν μέσω σχεδίων για αύξηση του τρέχοντος ανώτατου ορίου κόστους σε περίπου 220 εκατομμύρια δολάρια, αλλά για μεταφορά πολλών περισσότερων στοιχείων κάτω από αυτό, μια σκέψη ήταν να τεθεί το προαναφερθέν κόστος κάτω από το ανώτατο όριο.
Ωστόσο, η μετακίνηση της άδειας πατρότητας/μητρότητας κάτω από το ανώτατο όριο κόστους αντιμετώπισε αντιδράσεις από τις ομάδες, καθώς θα επηρέαζε δυσανάλογα τις γυναίκες υπαλλήλους και θα μπορούσε να αποθαρρύνει τις ομάδες να προσλάβουν γυναίκες.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης οι κανονισμοί του 2026, ένα περίγραμμα των οποίων παρουσιάστηκε στις αρχές Ιουνίου. Η FIA παρείχε στις ομάδες ενημέρωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της οριστικοποίησης των κανονισμών πλαισίου του 2026, οι οποίοι πρέπει ακόμη να βελτιωθούν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αλλαγών των μονάδων ισχύος.

Η FIA είπε ότι μια έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής F1 για τους κανονισμούς του 2026 θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες πριν τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA.
Επιπλέον, για να δοθεί περισσότερος χρόνος στις ομάδες να ετοιμάσουν τα μονοθέσια του 2026, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν εννέα ημέρες δοκιμών πριν από τη σεζόν, χωρισμένες σε τρεις τριήμερες χειμερινές δοκιμές.
