Μετά το τέλος του GP του Λας Βέγκας, όπου τερμάτισε στην 10η θέση, από την τελευταία που ξεκίνησε, αλλά ανέβηκε στην 8η θέση μετά την ακύρωση των δύο McLaren, ο Lewis Hamilton δήλωσε πως αισθάνεται απαίσια καθώς βιώνει τη χειρότερη σεζόν του στην Formula 1.
Νιώθω απαίσια. Είναι η χειρότερη σεζόν όλων των εποχών και όσο κι αν προσπαθώ, χειροτερεύει συνεχώς. Δοκιμάζω τα πάντα μέσα και έξω από το αυτοκίνητο.
Με την απόδοση μου σήμερα δεν είμαι ικανοποιημένος. Οι 10 θέσεις με την πιο ασήμαντη κατάκτηση δεν σημαίνουν τίποτα. Είναι ακόμα ένα κακό Σαββατοκύριακο.
Ο Lewis Hamilton πανηγύρισε φέτος μόνο μια νίκη στον Sprint αγώνα του GP της Κίνας και βρίσκεται 74 πόντους πίσω από τον Charles Leclerc στο πρωτάθλημα. Επίσης είπε πως με την απόδοσή του η Ferrari δεν μπορεί να διεκδικήσει την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, αφού η Mercedes έχει 431 βαθμούς, η Red Bull 391, με την Ferrari να βρίσκεται στην 4η θέση με 378 βαθμούς. Όπως είπε ο Βρετανός:
Δεν ξέρω καν πόσους πόντους έχουμε, αλλά με αυτόν τον ρυθμό, με την απόδοσή μου, τελειώσαμε. Είχα 22 κακά Σαββατοκύριακα.
Ο Leclerc ήταν εξίσου απογοητευμένος με την απόδοσή του αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά παρόλα αυτά βρήκε παρηγοριά από την 6η θέση που τερμάτισε – ανέβηκε στην 4η μετά τον αποκλεισμό των δύο McLaren – αφού ξεκίνησε ένατος. Ωστόσο, ο Μονεγάσκος αμφισβήτησε την στρατηγική που ακολούθησε η Ferrari στο Grand Prix του Λας Βέγκας, παραδεχόμενος ότι ένιωσε ότι η ομάδα “έκανε κάτι λάθος”.

Ο Leclerc έδειχνε ότι θα τερμάτιζε στην πρώτη τετράδα, αλλά έχασε έδαφος από τους Kimi Antonelli και Oscar Piastri. Λόγω έλλειψης ταχύτητας στην ευθεία, ο Leclerc δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον Piastri στους τελευταίους γύρους, με τον οδηγό της McLaren να επωφελείται από το γεγονός ότι βρισκόταν στην εμβέλεια DRS του Antonelli.
Ο Leclerc βρισκόταν μπροστά από τους Antonelli και Piastri μετά από ένα επιθετικό πρώτο stint. Έκανε κινήσεις εναντίον των Fernando Alonso, Isack Hadjar και Piastri για να περάσει στην τέταρτη θέση μόλις τελείωσαν τα pit stop. Ωστόσο, η Ferrari αποφάσισε να μην απαντήσει στην προσπάθεια του Piastri να κάνει undercut, με αποτέλεσμα ο Leclerc μετά το pit stop του να επιστρέψει πίσω από τον οδηγό της McLaren. Η ομάδα επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα πακέτο υψηλότερης κάθετης δύναμης με τον Leclerc για τον αγώνα, καθιστώντας δύσκολες τις προσπεράσεις.
Ναι, δεν είμαι σίγουρος για τη στρατηγική… Είχα την αίσθηση μέσα στο αυτοκίνητο κάναμε κάτι λάθος. Νομίζω ότι ο Oscar [Piastri] ήταν πίσω, έκανε undercut. Άλλα αυτοκίνητα που ήταν πίσω που μας έκαναν undercut, επίσης ο Antonelli μας έκανε undercut. Ήταν λίγο κρίμα γιατί εκεί χάσαμε μια καλή ευκαιρία να κάνουμε κάτι ξεχωριστό.
Ένιωθα ότι είχα ρυθμό, αλλά δυστυχώς είχα τον Oscar μπροστά μου, ο οποίος είχε DRS από τον Kimi και ήδη είχα υψηλή κάθετη δύναμη, και ήταν σχεδόν αδύνατο να τον προσπεράσω στο πρώτο μέρος της πίστας. Έπρεπε να πάρω τεράστια ρίσκα. Στο δεύτερο κομμάτι της πίστας, ήταν αδύνατο να προσπεράσω τον Oscar. Ήταν πολύ γρήγορος. Κρίμα για εκείνο το δεύτερο μέρος.
Είμαι απογοητευμένος. Η 6η θέση δεν είναι αυτό που ήθελα, ειδικά μετά την Πέμπτη, κάτι που ήταν πολύ θετικό. Η Παρασκευή ήταν δύσκολη στη βροχή και μετά το Σάββατο, πολύ θετικό όσον αφορά τον ρυθμό. Απλώς ξεκινήσαμε πολύ μακριά. Από την άλλη πλευρά, ένιωσα ότι ήταν ίσως ο καλύτερος αγώνας της σεζόν όσον αφορά την προσωπική μου απόδοση. Ειλικρινά, ένιωσα ότι όλοι οι γύροι ήταν κατατακτήριες και δεν υπήρχαν πολλά λάθη. Έτσι, είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου, αλλά η 6η θέση είναι πολύ απογοητευτική.
Πρέπει να δουλέψουμε πραγματικά στον ρυθμό μας στο βρεγμένο, επειδή υπήρξαν πάρα πολλές περιπτώσεις που ήμασταν πίσω και πληρώνουμε το τίμημα στο τέλος της χρονιάς, όταν κοιτάς όλες τις κατατακτήριες για το βρεγμένο, τους βρόχινους αγώνες, αφήνουμε πάρα πολλούς βαθμούς στο τραπέζι.
Αυτή είναι σίγουρα μια προτεραιότητα που θα θέσω στον εαυτό μου από τώρα και στο εξής. Ήταν ήδη μια προτεραιότητα, αλλά τώρα είναι ακόμη υψηλότερη επειδή δυσκολευόμαστε πάρα πολύ.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Fred Vasseur δήλωσε:
Ο Lewis είχε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα από την 20ή θέση, ανακάμπτοντας πολύ καλά. Είναι αλήθεια ότι κανείς μας δεν ήξερε πραγματικά τι να περιμένει από τα ελαστικά και μείναμε έκπληκτοι που είδαμε τον Kimi Antonelli να μπορεί να κάνει 48 γύρους με τα σκληρά, ενώ κάποια άλλα αυτοκίνητα δυσκολεύονταν.
Η διαφορά ήταν ότι ο Kimi ήταν πάντα σε καθαρό αέρα, ενώ αν ακολουθήσεις κάποιον, αυτό καταστρέφει τα ελαστικά και έχει τεράστιο αντίκτυπο στον αγώνα σου. Έτσι, ανακάμψαμε καλά, αλλά δεν ήταν αρκετό. Είχαμε καλό ρυθμό σήμερα, αλλά η αεροδυναμική επιλογή του Charles σήμαινε ότι ήταν πολύ δύσκολο για αυτόν να προσπεράσει.
Είναι αλήθεια ότι πίεζε “σαν ζώο”, όπως είπε στο ραδιόφωνο. Όταν οι άλλοι άρχισαν να δυσκολεύονται με τα ελαστικά, κατάφερε να προσπεράσει, αλλά αργότερα έγινε δύσκολο. Τώρα απομένουν ακόμα δύο αγώνες και ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε έναν αγώνα πριν από το τέλος της σεζόν.
