Σε μια ιδιαίτερα ειλικρινή συνέντευξη, ο Frank Moser, αντιπρόεδρος της γκάμας των 718 και 911, δεν δίστασε να αποδώσει τα εύσημα στο Hyundai Ioniq 5 N, καθώς το υψηλόβαθμο στέλεχος της Porsche παραδέχτηκε ότι η εμπειρία οδήγησης του “καυτού” κορεατικού ηλεκτρικού αυτοκίνητου επιδόσεων τους “άνοιξε τα μάτια” για την οδηγική απόλαυση που προσφέρει.
Ο Moser υπογράμμισε ότι οι μηχανικοί της Hyundai έφτιαξαν ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο, και εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τα τεχνητά ηχητικά εφέ και τις προσομοιώσεις αλλαγών των ταχυτήτων, τα γνωστά N Active Sound+ και N e-shift.
Ο Moser αποκάλυψε ότι η Porsche θα αντλήσει έμπνευση από τις λύσεις που εφαρμόστηκαν στο Ioniq 5 N για τις επερχόμενες ηλεκτρικές 718 Boxster και Cayman. Παρόλα αυτά, τόνισε πως ο οδηγός θα πρέπει να έχει την επιλογή να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί τα σχετικά εφέ. Έτσι, στα νέα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας και εφόσον ο οδηγός επιλέξει να τα ενεργοποιήσει, θα ακούει μια προσομοιωμένη flat-six μελωδία και θα αισθάνεται εικονικές αλλαγές σχέσεων.
Ο Moser θυμήθηκε πως χρειάστηκε να πείσει τον Andreas Preuninger, project manager των GT οχημάτων, να μπει συνοδηγός σε ένα από Ioniq 5 N, με την αρχική του αντίδραση του τελευταίου να ήταν ακυρωτική, λέγοντας:
Άσε με ήσυχο, δεν θέλω κανένα από αυτά τα ηλεκτρικά.
Τελικά μπήκε στο αυτοκίνητο και βγήκε ενθουσιασμένος, ειδικά με το N Grin Boost. Αυτό ενεργοποιείται με το κόκκινο κουμπί στο τιμόνι και ξεκλειδώνει για 10 δευτερόλεπτα όλη τη δύναμη των δύο ηλεκτροκινητήρων, που μεταφράζεται σε 650 άλογα και 740 Nm ροπή, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,4 δευτ. Η λειτουργία απαιτεί τουλάχιστον 30% μπαταρία, ενώ μετά από κάθε ενεργοποίηση χρειάζεται 10 δευτ. cooldown.


