Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, η Kia αποκάλυψε την πρωτότυπη μορφή του EV2, με την κορεάτικη εταιρία να ανακοινώνει σήμερα η έκδοσης παραγωγής του πιο προσιτού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα αποκαλυφθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο στην έκθεση των Βρυξελλών.

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στις 9 Ιανουαρίου, με την Kia να έχει επιβεβαιώσει ότι η παραγωγή του EV2 θα ξεκινήσει στο εργοστάσιό της Ζίλινα, στη Σλοβακία, τον Φεβρουάριο του 2026.
Η παραγωγή του Ceed (hatchback, station wagon και ProCeed) ολοκληρώθηκε στη Σλοβακία τον περασμένο καλοκαίρι, και η Kia συναρμολογεί από τις 20 Αυγούστου στο εν λόγω εργοστάσιο το EV4, το οποίο κατασκευάζεται παράλληλα με το Sportage και το XCeed.

Η βασική τιμή του EV2 αναμένεται να είναι κάτω από 30.000 ευρώ, κάτι που θα το καθιστούσε το πιο προσιτό ηλεκτρικό όχημα της Kia στην Ευρώπη, καθώς η τιμή εισόδου του EV3 ξεκινά στη Γερμανία από τα 35.990 ευρώ.
Η Kia έχει επενδύσει 108 εκατομμύρια ευρώ για την παραγωγή των EV4 και EV2 στη Ζίλινα, με το εργοστάσιο να προσαρμόζεται κατάλληλα ώστε να προστεθεί ένας μεταφορικός ιμάντας για την τροφοδοσία των μπαταριών στη γραμμή συναρμολόγησης του.

Στόχος παραγωγής είναι από 20.000 έως 30.000 EV4 για το 2026, ενώ η συνδυασμένη παραγωγή EV4 και EV2 θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το 10 και 20% της συνολικής παραγωγής του εργοστασίου το επόμενο έτος. Η ετήσια δυναμικότητα στη Ζίλινα είναι περίπου 350.000 αυτοκίνητα, πράγμα που σημαίνει ότι τα δύο EVs θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν 35.000 έως 70.000 μονάδες.
