Toyota iQ. [64 High Res φωτογραφίες]

Σχετικά άρθρα

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του κάνει στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το νέο μικρό της Toyota iQ, με το οποίο η ιαπωνική εταιρεία καταθέτει την άποψή της για το πώς θα πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο πόλης.

Το Toyota iQ έχει μήκος μόλις τρία μέτρα και το εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει τρεις ενήλικες και ένα παιδί – οι χώροι είναι μια προσφορά του μεταξονίου δύο μέτρων, αλλά και κάποιων έξυπνων λύσεων που ελευθερώνουν σημεία που συνήθως καταλαμβάνονται από συστήματα του αυτοκινήτου….

Από την άλλη, την αισθητική του εσωτερικού προσφέρει η σχεδιαστική τεχνοτροπία Vibrant Clarity. Τα καθίσματα είναι άνετα και ο χώρος για τα γόνατα ικανοποιητικός για αυτοκίνητο τέτοιου μεγέθους, ενώ τα συστήματα ασφαλείας (9 αερόσακοι) φροντίζουν επαρκώς για το… καλό των επιβατών.

Η πλατφόρμα του iQ είναι νέα και ελαφριά και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται σβέλτα, ακόμα και με τον μικρό βενζινοκινητήρα ενός λίτρου και 68 ίππων, που το συνοδεύει (και κάνει παρέα στον έταιρο προς το παρόν της γκάμας, έναν υπερτροφοδοτούμενο diesel 1400άρη D-4D με 90 ίππους και 9,5 kgm ροπής).
Το iQ προσφέρεται με τρία διαφορετικά κιβώτια, συμπεριλαμβανομένου του CVT Multidrive.

Σημαντικό ατού του Toyota iQ εκτός από το πλεονέκτημα που έχει λόγω μεγέθους στην κίνηση και στο παρκάρισμα αποτελεί και η κατανάλωση. Στόχος της Toyota ήταν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω από τα 100 γραμμάρια ανά χλμ. και τον πέτυχε: τα 99 γραμμάρια CO2 ανά χλμ. συμβαδίζουν και με την πολύ μικρή κατανάλωση η οποία δεν ξεπερνά τα 4,1 λίτρα βενζίνης που χρειάζεται ο χιλιάρης κινητήρας για να διανύσει απόσταση 100 χιλιομέτρων!

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...

Με ανοιγόμενο πίσω παράθυρο το νέο Toyota 4Runner

Η Toyota συνεχίζει το teasing της νέας γενιάς του 4Runner, με το επερχόμενο off-roader SUV να έχει ηλεκτρικά ανοιγόμενο πίσω παράθυρο. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί...