Μπροστοκίνητη τελικά η νέα Alfa Romeo Giulia;

Σχετικά άρθρα

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει αρκετές φήμες σχετικά με τη νέα Alfa Romeo Giulia, το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την 159, και σήμερα, μαθαίνουμε ότι τελικά θα είναι μπροστοκίνητη και όχι πισωκίνητη όπως αρχικά είχε ακουστεί. Η νέα Giulia, η οποία δέχεται αυτή την περίοδο τις τελευταίες πινελιές στον σχεδιασμό της, θα είναι διαθέσιμη και τετρακίνητη με όνομα Q4.

Μπορεί η Alfa Romeo να καταφέρει να κάνει την μπροστοκίνητη Giulia να πατά στο δρόμο καλύτερα και από το Renault Megane RS, αλλά με τίποτα δεν θα μπορεί να δώσει την ίδια αίσθηση που θα είχε αν ήταν πισωκίνητη. Θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα Compact US Wide της Chrysler, την ίδια που φορά το Chrysler 300C, ενώ θα χρησιμοποιεί και αρκετό αλουμίνιο, ώστε να μειωθεί το βάρος της.

Μηχανικά αναμένεται να φορά μια μεγάλη γκάμα κινητήρων της Fiat και της Chrysler όπου ανάμεσα τους θα συναντάμε τον 1.400αρη, τον 1.750 TBI απόδοσης έως 300 ίππων, τον νέο 6-κύλινδρο turbo TBI κινητήρα, αλλά και τον V6 πετρελαιοκινητήρα της Chrysler που φορούν τα Chrysler 300C και Jeep Grand Cherokee. Θα συνεργάζονται είτε με 6-τάχυτα μηχανικά κιβώτια είτε με το 6-τάχυτο και 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο TCT.

Μακάρι οι φήμες να μην βγούνε αληθινές και η νέα Giulia να είναι πισωκίνητη, αφού ένα πραγματικό αυτοκίνητο με το “Alfa Romeo DNA”, πρέπει να είναι πισωκίνητο. Θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο είτε στην έκθεση του Detroit είτε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2013, ενώ το μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2014.

[Πηγή: Autoedizione]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα