Μάθε τα πάντα για το Korres Project 4

Σχετικά άρθρα

korres

Στην εκδήλωση της ΦΙΛΠΑ για τον εορτασμό των 41 χρόνων λειτουργίας της που πραγματοποιήθηκε στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τατοΐου με την αναβίωση του ιστορικού Σιρκουί, παρουσιάστηκε το φέρελπι και εξαιρετικό πρωτότυπο του κ. Δημήτρη Κορρέ, Korres Project 4.

Το συγκεκριμένο όχημα είναι η νέα σχεδιαστική και κατασκευαστική προσπάθεια από τον Αρχιτέκτονα-Εφευρέτη Δημήτρη Κορρέ και αποτελεί ουσιαστικά μια pre-production έκδοση, καθώς για πρώτη φορά όλα τα custom build εξαρτήματα έχουν αποκτήσει το δικό τους barcode και απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες για να περάσει σε περιορισμένη παραγωγή, το αργότερο μέσα στον επόμενο χρόνο.

Korres Project 4

Το αυτοκίνητο ήταν  γυμνό στο Τατόι επειδή τα πλαστικά δεν ήταν ακόμα 100% έτοιμα αλλά και για να γίνει καλύτερη και πιο λεπτομερής επίδειξη της ανάρτησης. Επίσης το εσωτερικό της έκδοσης παραγωγής θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του που βλέπεις στις φωτογραφίες. Στην σχεδίαση συμμετέχει ο κ.Μαλανδρίνος Κωνσταντίνος και άλλοι συνεργάτες πάντα υπό την καθοδήγηση του κ.Κορρέ.

img_4796

Είναι μια εντελώς ριζοσπαστική προσπάθεια, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και παγκοσμίως, καθώς οι δυνατότητες του Korres 4 είναι απεριόριστες και ανεξάντλητες. O λόγος της παρουσίασης του ήταν ώστε να φανεί η λειτουργία της ανάρτησης, η οποία αποτελεί και το ατού του καθώς είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και πατενταρισμένη. Μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία να κινηθεί σε κάθε είδους επιφάνεια χωρίς να υπάρχει περιορισμός των ελαστικών που φορά, καθιστώντας το τη πρώτη προσπάθεια παγκοσμίως ενός τέτοιου ολοκληρωμένου “supercar” που μπορεί να κινηθεί με την ίδια άνεση σε πίστα, σε εκτός δρόμου όσο και σε χαλαρούς ρυθμούς για καθημερινές μετακινήσεις.

Korres Project 4

Το διθέσιο πρωτότυπο έχει μήκος 3.920 χλστ, πλάτος 1.960 χλστ, ύψος 1.250 χλστ και μεταξόνιο 2.560 χλστ., χωρίς όμως να αποκλείεται στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί ένα μεγαλύτερο σασί ώστε να προστεθούν και δύο πίσω θέσεις. Ζυγίζει 1.600 κιλά και φορά τον LS7 7.0-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα της Corvette Z06 απόδοσης 505 ίππων, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να επιταγχύνει στα 0-100 χλμ/ώρα μέσα σε 3,8 δευτερόλεπτα ενώ έχει τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα.

Η κίνηση μπορεί να σταλθεί σε όλους τους τροχούς, ενώ υπάρχει η επιλογή η δύναμη του κινητήρα να στέλνετε μόνο στο πίσω άξονα. Διαθέτει τρία διαφορικά με κεντρικό κλείδωμα, με τη ροπή να στέλνεται σε αναλογία 33 % / 67 % για τον εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα, με τη συγκεκριμένη αναλογία να επιλέγεται καθώς θεωρήθηκε η βέλτιστη ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο η υποστροφή.

img_4841

Το κιβώτιο του είναι ειδικά κατασκευασμένο για το αυτοκίνητο και διαθέτει έξι ταχύτητες με 3 τελικές κλιμακώσεις, με την τελευταία να μπορεί να δώσει στο αυτοκίνητο θεωρητική τελική ταχύτητα 600 + χλμ/ώρα.

Το ύψους του αυτοκινήτου αυξομειώνεται με ειδικό μηχανισμό με το “track mode” να είναι 5 εκατ. ενώ μπορεί να φτάσει έως και 50 εκατοστά. Η χαμηλότερη θέση του δίνει τη δυνατότητα να ακουμπάει στο έδαφος (χρησιμεύει και ως αντικλεπτική προστασία). Ακόμα, η άρθωση της ανάρτησης του κάθε άκρου είναι εκπληκτικά μεγάλη καθώς μια ρόδα μπορεί να σηκωθεί έως και 95 εκατοστά από το έδαφος με τις υπόλοιπες τρεις να έχουν επαφή με το δρόμο. Το εκπληκτικό της ανάρτησης είναι πως ο μπροστά δεξιός τροχός στην ουσία αλλιπιδρά με τον πίσω αριστερό, ενώ ο μπροστά αριστερός με τον πίσω δεξιό. Η ανάρτηση απορροφά κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος χωρίς τη παραμικρή ανωμαλία να μεταφέρεται μέσα στη καμπίνα.

Στην οδική συμπεριφορά του πρωτοτύπου έχει συμβάλει και ο Έλληνας οδηγός αγώνων Βασίλης Ορφανός, γνωστός από τις συμμετοχές στο Rally Darar. Μιλήσαμε μαζί του και μας τόνισε και αυτός την εκπληκτική οδηγική συμπεριφορά του Korres Project 4, ενώ σε ότι αφορά τα μελλοντικά του σχέδια, ανέφερε πως επιθυμία του είναι να τρέξει ξανά στο Rally Dakar, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αναζήτηση χορηγών που θα τον βοηθήσουν στη προσπάθεια αυτή.

Το Korres 4 αποτελεί τη σοβαρότερη και πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια για ένα κατεξοχήν ελληνικό αυτοκίνητο με βλέψεις κυρίως την αγορά της Αμερικής και Μέσης Ανατολής. Η αρχική εκτίμηση μιλά για 50 αυτοκίνητα αλλά ευχόμαστε να υπάρξουν περισσότερα με την μέχρι σήμερα ανάπτυξη του, στα 12 χρόνια του project και των υπολοίπων πρωτοτύπων να έχει κοστίσει αρκετά εκατ. ευρώ.

Tatoi Circuit


#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...

Στα 360 kW ο ισχυρότερος ταχυφορτιστής στην Ελλάδα

Ο ΣΕΑ στον Κορινό, που βρίσκεται στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, διαθέτει πλέον τον ισχυρότερο DC ταχυφορτιστή στην Ελλάδα, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών...
Autoblog.gr