H Lexus ετοιμάζει ένα compact υβριδικό crossover

Σχετικά άρθρα

Lexus LF-SA concept 2

O πρόεδρος της Lexus Ευρώπης, Alain Uyttenhoven, επιβεβαίωσε το προφανές, καθώς δήλωσε ότι οι πολύ χαμηλές πωλήσεις του CT200h είναι πιθανό να το οδηγήσουν σε αντικατάσταση με ένα νέο compact crossover μοντέλο, που θα έρθει σε λιγότερο από 2 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα το υβριδικό hatchback της ιαπωνικής εταιρίας πουλάει μόλις 10.000 μονάδες ετησίως, όταν η αγορά της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι της τάξης των 750.000 αυτοκινήτων, μόνο στην Ευρώπη.

Μπορεί ο Uyttenhoven να μην έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αντικαταστάτη του CT200h, αλλά αυτόματα έρχεται στο μυαλό μας το LF-SA concept, που έδειξε η εταιρία στην περσινή έκθεση της Γενεύης.

Η Lexus, παρότι έκανε ρεκόρ πωλήσεων 652.000 μονάδων το περασμένο έτος, στην Ευρώπη δεν έχει την ίδια απήχηση, καθώς το 2015 πούλησε περίπου 64.000 μονάδες, δηλαδή λιγότερο από το 10% των συνολικών πωλήσεων, με τον Uyttenhoven να δηλώνει ότι για φέτος ελπίζει η Lexus να ξεπεράσεις τις 70.000 μονάδες.

Lexus LF-SA concept 1

Το υψηλόβαθμο στέλεχος τόνισε ότι το 50% της ευρωπαϊκής αγοράς πολυτελών αυτοκινήτων είναι κάτω από το όριο των €40.000, και το μόνο μοντέλο που διαθέτει η εταιρία του σε αυτό το τμήμα είναι το CT200h.

Παρόλα αυτά, ο Uyttenhoven είναι αισιόδοξος για το μέλλον, καθώς ελπίζει η εταιρία του να επωφεληθεί από την τάση κατά των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στα κέντρα των πόλεων, υποστηρίζοντας ότι 300 ευρωπαϊκές πόλεις έχουν πλέον κάποιο νόμο σχετικά με την πρόσβαση στο κέντρο των πόλεων. Σημείωσε, επίσης, ότι τα υβριδικά αυτοκίνητα έχουν ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές NOx.

Η Lexus το 2015 πούλησε 150.000 RX και αντίστοιχο αριθμό αυτοκινήτων για NX, έχοντας στόχο φέτος να φτάσει τις 200.000 και 160.000-170.000 μονάδες αντίστοιχα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέλος τα Lexus LC και RC στην Ευρώπη

Η Lexus αφαίρεσε τα LC και RC από τους τιμοκαταλόγους της στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι η premium ιαπωνική εταιρία πλέον πουλά μόνο...

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...