Ο Kimi Antonelli σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Αυστρίας, ολοκληρώνοντας την Παρασκευή στην κορυφή των χρόνων μπροστά από τους Oscar Piastri και Lando Norris.
Μετά την πρωτιά του νεαρού Ιταλού στο FP1, οι οδηγοί επέστρεψαν στην πίστα του Spielberg για το FP2 στις 17:00 τοπική ώρα, με τις συνθήκες να είναι ελαφρώς πιο δροσερές σε σχέση με το πρωινό σκέλος.
Στη δράση επέστρεψαν και οι έξι οδηγοί που είχαν παραχωρήσει τα μονοθέσιά τους σε rookies κατά την πρώτη περίοδο δοκιμών. Ανάμεσά τους ήταν και ο Charles Leclerc, καθώς η Ferrari χρησιμοποίησε τον Dino Beganovic στο FP1 στο πλαίσιο της αξιολόγησης της αναβαθμισμένης μονάδας ισχύος της.
Οι Nico Hulkenberg και Gabriel Bortoleto της Audi ήταν από τους πρώτους που βγήκαν στην πίστα, όμως ο Γερμανός εγκατέλειψε άμεσα την προσπάθειά του για γρήγορο γύρο έπειτα από έξοδο, ένδειξη ότι τα προβλήματα στο φρενάρισμα που είχαν παρατηρηθεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα δεν είχαν εξαλειφθεί.
Στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας, ο Lando Norris ανέβηκε στην κορυφή με τη μέση γόμα, σημειώνοντας χρόνο 1:08.000 και αφήνοντας δύο δέκατα πίσω τον ομόσταβλό του, Oscar Piastri.
Λίγο αργότερα προέκυψαν νέα προβλήματα για την Cadillac. Παρά την αντικατάσταση της ECU στο μονοθέσιο του Sergio Perez μετά το πρόωρο τέλος της συμμετοχής του στο FP1, ο Μεξικανός ακινητοποίησε το αυτοκίνητο στη στροφή 6, προκαλώντας καθεστώς Virtual Safety Car.
Η εξέλιξη αυτή δυσχέρανε τα σχέδια της Cadillac για δοκιμές του μεγάλου πακέτου αναβαθμίσεων, αλλά έδωσε την ευκαιρία στον Max Verstappen να επιστρέψει στα pits και να προχωρήσει σε ρυθμίσεις στο κάθισμά του, καθώς είχε παραπονεθεί για την άνεσή του.
Με την επανεκκίνηση της δράσης, ο George Russell βρέθηκε προσωρινά στην τέταρτη θέση, καθώς η Mercedes δυσκολευόταν να πλησιάσει τον χρόνο αναφοράς του Norris. Ο Βρετανός αντιμετώπισε επίσης δυσκολίες, έχοντας τετ-α-κε και έξοδο σε περιοχή διαφυγής κατά την προσπάθειά του να βελτιώσει την επίδοσή του.
Ο Antonelli δεν άργησε να περάσει στην πρώτη θέση, καθώς έγινε ο πρώτος οδηγός που κατέβηκε στο 1:07, βελτιώνοντας παράλληλα τον καλύτερο χρόνο που είχε σημειώσει στο FP1. Την ίδια στιγμή ο Leclerc ανέβηκε στην πέμπτη θέση, μπροστά από τους Verstappen, Lewis Hamilton και Isack Hadjar.
Περίπου στα μισά της διαδικασίας, τα προβλήματα της Cadillac συνεχίστηκαν. Ο Valtteri Bottas ανέφερε καπνό στο cockpit πριν επιστρέψει αργά στα pits, όπου οι μηχανικοί έσβησαν μικρή φωτιά στο δάπεδο του μονοθεσίου του.
Στο δεύτερο μισό του FP2 οι ομάδες πέρασαν στις προσομοιώσεις με τη μαλακή γόμα. Η McLaren συνέχισε να δείχνει ανταγωνιστική, με τον Piastri να ανεβαίνει προσωρινά στην κορυφή, πριν ο Antonelli απαντήσει άμεσα και επιστρέψει στην πρώτη θέση με διαφορά λίγων εκατοστών του δευτερολέπτου.
Ο Ιταλός βελτίωσε ακόμη περισσότερο τον χρόνο του και ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην κορυφή με 1:07.014, επίδοση που δεν κατάφερε να πλησιάσει κανείς. Ο Piastri ήταν ο πιο κοντινός αντίπαλός του, περίπου δύο δέκατα πιο αργός, ενώ ο Norris κατέλαβε την τρίτη θέση, επιβεβαιώνοντας την καλή εικόνα της McLaren στο Red Bull Ring.
Ο Verstappen ολοκλήρωσε το FP2 στην 4η θέση μπροστά από τους Hamilton, Russell και Hadjar. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Leclerc, Liam Lawson και Gabriel Bortoleto.
Στην 11η θέση βρέθηκε ο Pierre Gasly, μπροστά από τους Arvid Lindblad, Oliver Bearman, Nico Hulkenberg και Esteban Ocon. Ο Franco Colapinto ήταν 16ος, μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον teammate του στην Alpine, ακολουθούμενος από τους Alex Albon, Carlos Sainz, Fernando Alonso και Lance Stroll.
Η Cadillac έκλεισε τη διαδικασία στις δύο τελευταίες θέσεις, καθώς ούτε ο Bottas ούτε ο Perez κατάφεραν να επιστρέψουν στην πίστα μετά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν.
Αποτελέσματα
| Θέση | Οδηγός | Ομάδα | Χρόνος/Διαφορά | Γύροι |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Kimi Antonelli | Mercedes | 1:07.014 | 32 |
| 2 | Oscar Piastri | McLaren | +0.237s | 32 |
| 3 | Lando Norris | McLaren | +0.325s | 32 |
| 4 | Max Verstappen | Red Bull Racing | +0.550s | 29 |
| 5 | Lewis Hamilton | Ferrari | +0.597s | 33 |
| 6 | George Russell | Mercedes | +0.623s | 25 |
| 7 | Isack Hadjar | Red Bull Racing | +0.744s | 28 |
| 8 | Charles Leclerc | Ferrari | +0.841s | 35 |
| 9 | Liam Lawson | Racing Bulls | +1.221s | 34 |
| 10 | Gabriel Bortoleto | Audi | +1.286s | 30 |
| 11 | Pierre Gasly | Alpine | +1.362s | 33 |
| 12 | Arvid Lindblad | Racing Bulls | +1.364s | 29 |
| 13 | Oliver Bearman | Haas F1 Team | +1.518s | 33 |
| 14 | Nico Hulkenberg | Audi | +1.545s | 32 |
| 15 | Esteban Ocon | Haas F1 Team | +1.816s | 33 |
| 16 | Franco Colapinto | Alpine | +1.817s | 30 |
| 17 | Alexander Albon | Williams | +1.824s | 34 |
| 18 | Carlos Sainz | Williams | +2.117s | 30 |
| 19 | Fernando Alonso | Aston Martin | +3.530s | 27 |
| 20 | Lance Stroll | Aston Martin | +3.684s | 32 |
| 21 | Valtteri Bottas | Cadillac | +4.293s | 6 |
| 22 | Sergio Perez | Cadillac | 2 |
