Μάχη με τη Red Bull περιμένει ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Το Μονακό αποτελεί μια ιδιαίτερη πίστα στο καλεντάρι της Formula 1. Η δύναμη του κινητήρα δεν παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου, αντιθέτως με την κάθετη δύναμη, ένας τομέας όπου η Red Bull τα πηγαίνει εξαιρετικά. Εκμεταλλευόμενη το γεγονός αυτό, η αυστριακή ομάδα και ο Daniel Ricciardo είδαν το όνομά τους στην πρώτη θέση στο σημερινό FP2.

Η διαφορά από τον δεύτερο Lewis Hamilton ήταν 6 δέκατα, κάτι που σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει την αλήθεια. Παρ’ όλα αυτά, η RB12 δείχνει πολύ ανταγωνιστική στο Μόντε Κάρλο, γι’ αυτό και ο Hamilton πιστεύει πως η ομάδα του Milton Keynes είναι ένα από τα φαβορί για την pole position και φυσικά για τη νίκη στον κυριακάτικο αγώνα, αν και παραδέχεται πως ο ίδιος έχει περισσότερη ταχύτητα.

Δε νιώθω ότι έκανα έναν σπουδαίο γύρο. Υπάρχει ακόμα απόδοση μέσα μου. Η διαφορά είναι μικρότερη απ’ ό,τι φαίνεται. Νομίζω ότι η μάχη θα κριθεί στα δέκατα του δευτερολέπτου και θα είναι μεταξύ της Red Bull κι εμάς. Δεν εκπλήσσομαι, διότι η δύναμη δεν κάνει τη διαφορά εδώ. Πάντα ήξερα ότι έχουν ένα καλό μονοθέσιο με καλή κάθετη δύναμη. Ίσως δεν περιμέναμε να είναι τόσο γρήγοροι σήμερα, μάλλον νομίζαμε ότι θα είναι πιο κοντά σ’ εμάς, αλλά θα δούμε το Σάββατο.

Ο Βρετανός τονίζει τη σημασία των κατατακτήριων, καθώς γνωρίζει ότι τα προσπεράσματα είναι σχεδόν απαγορευτικά, ενώ λέει πως θα υπάρξει μόλις ένα pit stop κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Όποιος περιμένει έναν καλό αγώνα, θα πρέπει να ξέρει ότι είναι μια πίστα που δεν μπορείς να προσπεράσεις. Οι κατατακτήριες θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και τον αγώνα και θα δείτε ένα τρένο την Κυριακή. Δε θα δείτε μάχες, αλλά θα δείτε αυτοκίνητα να ακολουθούν το ένα το άλλο. Ελπίζω ότι θα είναι τόσο κλειστή η μάχη στις πρώτες θέσεις, που θα εξαρτηθεί από τα pit stops. Θα έχουμε μόνο ένα pit stop εδώ, όπως έγινε και πέρυσι.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr