GP Μαλαισίας 2016: Πρόλογος

Σχετικά άρθρα

F1 Sepang

Λιγότερα από 300 χιλιόμετρα χρειάστηκαν να διανύσουν οι ομάδες προκειμένου να φτάσουν στον επόμενο σταθμό της Formula 1, που δεν είναι άλλος από το Μαλαισιανό Grand Prix. Σιγκαπούρη και Μαλαισία είναι δύο χώρες που συνορεύουν, έτσι οι δύο πίστες -όχι ότι είναι πίστα η διαδρομή στη Σιγκαπούρη, αλλά τέλος πάντων- απέχουν μόλις 286 χιλιόμετρα μεταξύ τους.

Το Sepang International Circuit είναι μία από τις πιο τεχνικές και προκλητικές πίστες για τους οδηγούς, αφού υπάρχουν μερικές δύσκολες στροφές, ενώ ο τέλειος γύρος είναι εύκολος μόνο στη θεωρία. Επιπλέον, το γεγονός ότι έχουμε μπει στο τελευταίο κομμάτι της φετινής σεζόν, κάνει τα λάθη ακόμα πιο κρίσιμα για την έκβαση του πρωταθλήματος.

Ο Nico Rosberg μπήκε ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας στην πίστα, με τον Lewis Hamilton να είναι 8 βαθμούς πίσω του και να θέλει όσο τίποτε άλλο τη νίκη, κάτι που έχει κάνει μόνο μία φορά στο παρελθόν, το 2014, με την παράδοση να μην είναι με το μέρος του. Βέβαια, την ίδια ώρα, ο Rosberg ψάχνει την πρώτη του νίκη στην συγκεκριμένη πίστα, γεγονός που θα του δώσει προβάδισμα τουλάχιστον 15 βαθμών.

Πίσω από τη Mercedes, η Red Bull θέλει να βρεθεί ξανά μπροστά από τη Ferrari, η οποία πέρυσι πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη, αλλά φέτος τα πράγματα αναμένεται να είναι πιο δύσκολα. Οι καιρικές συνθήκες ίσως να παίξουν τον ρόλο τους, με κάποιες προβλέψεις να κάνουν λόγο για βροχή την Κυριακή.

Η άσφαλτος είναι νέα για φέτος, με τα σχόλια των οδηγών να κάνουν λόγο για πιο ομαλή επιφάνεια, κάτι που ίσως να δώσει νέα δεδομένα στη φθορά των ελαστικών. Επίσης, η κλίση σε κάποιες στροφές είναι διαφορετική, και μένει να δούμε αν και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τις προσπάθειες για την επίτευξη του ιδανικού γύρου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr