Κλικ στις εικόνες για high res φωτογραφίες

Απο το 2006 ακόμη όταν η Peugeot, η Skoda και Mitsubishi είχαν απομακρυνθεί απο το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ το WRC ηθελε απεγνωσμένα να ενταχθεί ακόμη μια εργοστασιακή ομάδα στο πρωτάθλημα ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφοριές ο πρόεδρος του αγωστιστικού τμήματος της VW Kris Nissen επισκέπτηκε την Φιλανδικό ράλλυ για να μιλήσει με τους υπεύθυνους του WRC και με τους αρχηγούς των ομάδων που ήδη λαμβάνουν μέρος….

Αν και η Volkswagen θεωρείται και είναι μια απο της μεγαλύτερες εταιρίες αυτοκινήτων στον κόσμο, η αγωνιστική της κατάσταση είναι πολύ μικρή. Με την Audi να συμμετέχει εδώ και χρόνια σε αγώνες με αυτους που ξεχωρίζουν ο 24ωρος αγώνας του Le Mans καθώς και στα Γερμανικά DTM, η Seat παίρνει μέρος με το LEON στο World Touring Car Championships, ενω η SKODA παίρνει μέρος στο Intercontinental Rally Challenge. Καμία εταιρία του Group Vag δεν παίρνει μέρος στην Φόρμουλα ή NASCAR ή στο WRC.

Στους μόνους αγώνες που λαμβάνει μέρος η Volkswagen είναι στον αγώνα Pari – Dacar με το Touareg και στον 24ώρο αγώνα του Nurburgring με το Scirocco καθώς και σε μερικούς αγώνες στην Formula 3.

Ωστόσο η συμμετοχή της VW στο WRC θα της δώσει την δυνατότητα να ανταγωνιστεί τις Ford, Subaru, Citroen και Suzuki.Και η Fiat και η Renault ετοιμάζουν ήδη το πρόγραμμα τους για να ενταχθουν και αυτές στο ροστερ του WRC

Ωστόσο, θα φανεί στην χρόνο άν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχίες θα κάνουν το μεγάλο βήμα.

[Source: Rallye-Magazin via Stage Times]

Κλικ στις εικόνες για high res φωτογραφίες

Autoblog.gr