Όσο εκπληκτικό και να βγει από το εργοστάσιο ένα αυτοκίνητο, πάντα θα υπάρχει περιθώριο να γίνει καλύτερο. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση των Vantage V8 και Roadster της Aston Martin, οι οποίες βελτιώνονται από την Hamann.Αρχικά η γερμανική εταιρεία ασχολήθηκε με την αεροδυναμική απόδοση των Vantage και δημιούργησε σπόιλερ για τον εμπρός προφυλακτήρα ή ακόμα και νέο, ολόκληρο εμπρός προφυλακτήρα για τους ανικανοποίητους. Για τον πίσω προφυλακτήρα προσφέρεται επίσης σπόιλερ, καθώς και diffuser τριών στελεχών, ενώ τα νέα sideskirts αποτελούν συνδετικό κρίκο των παρεμβάσεων στα άκρα του αυτοκινήτου και είναι περισσότερο λειτουργικά, παρά διακοσμητικά. Όλα τα εξαρτήματα του αμαξώματος κατασκευάζονται από fibre glass ή ανθρακονήματα και βελτιώνουν αρκετά την αεροδυναμική απόδοση σε συνεργασία με το χαμήλωμα του αμαξώματος κατά 30mm εμπρός και κατά 20mm πίσω, μετά την τοποθέτηση ειδικών ελατηρίων.

Η αεροδυναμική δεν είναι το μοναδικό που έχει βελτιωθεί όμως: η Hamann προσφέρει σπορ καταλύτες και τελικά καζανάκια εξάτμισης, που εκτός από ωραίο ήχο προσθέτουν και 20 άλογα στην ιπποδύναμη, αλλά και τις νέες ζάντες Edition Race 21 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 245/30 εμπρός και 295/25 πίσω.

Τέλος, στο εσωτερικό των V8 Vantage και Vantage Roadster τοποθετούνται αλουμινένια πεντάλ και footrest, αλλά και χειροποίητα, δερμάτινα αξεσουάρ.

[via : autoblog.com, carscoop, worldcarfans.com ]