Νέο supercar McLaren P11

Σχετικά άρθρα

car_photo_287457_7

“The Mac is back – και το to Express έχει αποδείξεις για αυτό”. Έτσι ξεκινάει το άρθρο του Auto Express που σήμερα στο site του έχει νέες spy photos απο το νεο supercar της Mclaren που θα έχει πολλές καταβολές απο την Formula 1….

Αναμένετει να βγει στην αγορά το 2010 αλλα οι δοκιμαστικές βόλτες του έχουν ξεκινήσει.Το πρωτότυπο είναι πολύ βαριά καμουφλαρισμένο ώστε να έχουμε μία άποψη για το πως θα είναι το νέο supercar, αλλά σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε συμπεραίνουμε ότι θα είναι περίπου στις διαστάσεις της Ferrari’s F430 και της Lamborghini Gallardo.

Με κωδικό όνομα ως τώρα P11, το νέο supercar σχεδιάστηκε και  κατασκευάστηκε εξ’ολοκλήρου στο εργοστάσιο F1 της Mclaren απο ένα μικρό group μηχανικών της F1. Η τιμή του αναμένεται κοντά στις 200.000 με 300.000 €.

Ο κινητήρας του θα είναι ένας 6.2 λίτρων V8 κατασκευασμένος απο την Mercedes με τεχνολογία F1 .Με την βοήθεια του turbo και της AMG η ιπποδύναμη θα κυμαίνεται κοντά στα 500 άλογα με το συνολικό βάρος να μην ξεπερνά τα 1100 κιλά (σημαντικό ρόλο στην μείωση του βάρους θα παίξουν τα carbon κομμάτια ).

Καινούργιο ημιαυτόματο κιβώτιο τεχνολογίας F1 (με paddles στο τιμόνι), carbon φρένα συμπληρώνουν το νέο supercar.

Τα 0-100 χλμ/ώρα αναμένεται να τα κάνει κοντά στα 4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα.

[Πηγή : autoexpress]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...