Ferrari F142. Αντικαταστάτης της 430 !

Σχετικά άρθρα

H Ferrari, όπως μας υποσχέθηκε να παράγει φουτουριστικά αυτοκίνητα με σαφώς ποιο ελαφριά κατασκευή, θα τηρήσει την υπόσχεση της και το πρώτο αυτοκίνητο που θα βγάλει με τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα είναι ο αντικαταστάτης της F430. Η νέα αυτή Ferrari, με κωδικό όνομα F142, αναμένεται να βγει στην παραγωγή στις αρχές του 2010. Το νέο αυτοκίνητο θα είναι σαφώς ποιο ελαφρύ από την απερχόμενη F430, ακόμη και από την ήδη ελαφρωμένη “F430 Scuderia” που ζυγίζει 1250kg. Το νέο ιταλικό supercar θα είναι ποιο φιλικό με το περιβάλλον αφού θα παράγει κατά πολύ λιγότερο C02 σε σχέση με τον προκάτοχό του….

Ο κινητήρας της F430 V8 4.3 λίτρων φημολογείται ότι θα μικρύνει στο νέο μοντέλο άλλα η ιπποδύναμη του θα παραμείνει η ίδια. Το CAR Magazine πιστεύει ότι η Ferrari θα παράγει νέο κινητήρα με σύστημα άμεσου ψεκασμού και με την βοήθεια ενός υπερσυμπιεστή θα κρατήσει τα άλογα στον επιθυμητό στόχο.

Η F142 μάλλον δεν θα βγαίνει σε έκδοση Spyder (cabrio). Η Ferrari δεν μας έχει συνηθίσει σε μειώσεις τιμών κατά την παρουσίαση νέων μοντέλων της, και έτσι η F142 με όλη αυτήν την νέα τεχνολογία, σίγουρα θα είναι ποιο ακριβή από την F430.

Η Ferrari θέλει να μειώσει της εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων της μέχρι το 2012, με νέα ελαφρύτερα υλικά και με μικρότερους κινητήρες. Έτσι η νέα F142 είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για να το ξεκινήσει.

[Source: CAR Magazine]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...