Audi: Παρουσιάσε το R15 TDI

Σχετικά άρθρα

audi-r15-tdi-24

Η Αudi έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο R15 TDI που θα λάβει μέρος στον αγώνα του LeMans. Μάλιστα είναι η μόνη εταιρία που στέλνει πετρελαιοκίνητο όχημα στον 24ωρο αγώνα αντοχής. Πολλές οι τεχνικές αλλαγές που έγιναν στο νέο μοντέλο αφού διαθέτει ελαφρύτερο και ποιο συμπαγή κινητήρα V10 TDI με νέα φίλτρα σωματιδίων που βελτιώνουν την κατανάλωση καυσίμου, ενώ η μειωμένες είναι και οι εκπομπών C02. Νέο turbo και νέο σύστημα ψεκασμού βελτιώνουν αισθητά την απόκριση του νέου κινητήρα. Επίσης το αυτοκίνητο διαθέτει καλύτερη αεροδυναμική σε σχέση με το R10. Το αυτοκίνητο αποδίδει 600 άλογα με 105 κιλά ροπή.

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Audi,Dr. Wolfgang Ullrich ανέφερε ότι: “Το νέο R15 TDI διαθέτει τεχνολογία που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ ξανά σε αγωνιστικό μοντέλο”. Το αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στον 12ωρο αγώνα στην πίστα του Sebring στην Αμερική στις 21 Μαρτίου πριν λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα του LeMans στις 13 Ιουνίου. Δείτε τις φωτογραφίες και το δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Audi]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...