Δεν επιστρέφει ο Schumacher!

Σχετικά άρθρα

MOTOR-RACING-FERRARI/

Η μεγάλη επιστροφή τελικά δεν θα γίνει ποτέ. Ο Michael Schumacher ανακοίνωσε στην προσωπική του ιστοσελίδα ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Felipe Massa λόγω των πόνων που έχει στον αυχένα, ύστερα από το ατύχημα που είχε με μοτοσικλέτα τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Γερμανός δήλωσε:

Χθες το απόγευμα αναγκάστηκα να ενημερώσω τον πρόεδρο Luca di Montezemolo και τον επικεφαλής της ομάδας, Stefano Domenicali, ότι δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να αντικαταστήσω τον Felipe. Πραγματικά έκανα ότι μπορούσα προκειμένου να επιστρέψω προσωρινά, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφερα. Δυστυχώς, δεν κατάφερα να σταματήσω τον πόνο στον αυχένα που ξεκίνησε μετά τις ιδιωτικές δοκιμές που έκανα στο Mugello με ένα μονοθέσιο της F1, παρόλο που από ιατρικής πλευράς κάναμε ότι ήταν δυνατό.

Οι συνέπειες του τραυματισμού που προκλήθηκαν από το ατύχημα με τη μοτοσικλέτα τον Φεβρουάριο και επικεντρώνονται στην περιοχή του κεφαλιού και του αυχένα δυστυχώς φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα. Ο αυχένας μου δεν μπορεί να αντέξει τις φοβερές πιέσεις που προκαλεί η Formula 1. Αφού δεν υπήρξε βελτίωση μετά τις δοκιμές μου στο Mugello, αποφάσισα να ενημερώσω γρήγορα την Κυριακή ότι θα έκανα εξονυχιστικές εξετάσεις χθες το απόγευμα.

Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος. Λυπάμαι ειλικρινά για τους ανθρώπους της Ferrari και όλους τους οπαδούς που «σταύρωναν τα δάχτυλά τους» για μένα. Μπορώ μόνο να επαναλάβω ότι έκανα ότι μπορούσα. Το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να κρατάω τα δικά μου δάχτυλα σταυρωμένα για όλη την ομάδα στους επόμενους αγώνες.

O Schumacher ήταν προγραμματισμένο να κάνει από σήμερα δύο ημέρες δοκιμών με την F2007 στο Mugello αλλά ύστερα από τις παραπάνω εξελίξεις, δεν υπάρχει λόγος πια να βρεθεί στο κόκπιτ. Όσο για την κενή θέση στο μονοθέσιο του τραυματία Felipe Massa, την αναλαμβάνει ο 38χρονος Luca Badoer. Από την άλλη ο πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemolo, δήλωσε:

Τις προηγούμενες ημέρες εκτίμησα τις εντατικές προσπάθειες και τη σπάνια θέληση που είχαν όλοι στην ομάδα, τα μέλη της ακόμα και οι οπαδοί μας ανά τον κόσμο. Αναμφίβολα, η επιστροφή του Schumacher θα ήταν καλή για τη Formula 1 και είμαι πεπεισμένος ότι θα μαχόταν και πάλι για νίκες. Εκ μέρους της Ferrari και όλων των tifosi θέλω να τον ευχαριστήσω για την προσπάθεια που έκανε για την ομάδα. Λόγω της αρνητικής αυτής εξέλιξης, συμφωνήσαμε με τον Stefano Domenicali να δώσουμε επιτέλους στον Luca Badoer την ευκαιρία να τρέξει για λογαριασμό της Ferrari ύστερα από την πολυετή σκληρή δουλειά που έχει κάνει για εμάς από τη θέση του δοκιμαστή.

[Via : Msfree, photo copyright: Reuters Pictures]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...