Bentley Mulsanne

Σχετικά άρθρα

2010 Bentley Mulsanne (5)

Η νέα ναυαρχίδα της Bentley παρουσιάστηκε στην έκθεση της Pebble Beach στην Καλιφόρνια. Ο αντικαταστάτης της Arnage ακούει στο όνομα Mulsanne και όπως ανακοίνωσε η Βρετανική εταιρία στον σχεδιασμό της αποτέλεσε έμπνευση η Bentley 8-litre του 1930 που σχεδιάστηκε από τον ιδρυτή της Bentley Walter Owen Bentley . Το νέο μοντέλο αντικατοπτρίζει αυτό που θέλει να περάσει η Bentley, την δύναμη και πολυτέλεια ενώ σύμφωνα με τον Dr. Ulrich Eichhorn, μέλος του διοικητικού συμβουλίου: “H Mulsanne κατασκευάστηκε με τις βασικές αρχές μιας γνήσιας Bentley”.

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα 6.75 λίτρων απόδοσης 500 ίππων με 100 κιλά ροπή. Με την οικολογική συνείδηση να βρίσκεται ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων όλων των κατασκευαστών αυτοκίνητων, η Bentley χρησιμοποίησε στον νέο κινητήρα ελαφρύτερα υλικά καθώς και ένα νέο σύστημα εξάτμισης όπου πιθανώς θα απενεργοποιεί κάποιος από τους κυλίνδρους. Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί η μέση κατανάλωση κατά 20% ενώ όπως και η Continental Supersports έτσι και η Mulsanne είναι συμβατή με την τεχνολογία καυσίμου E85 βιοαιθανόλης. Το μοντέλο αναμένεται να βγει στην παραγωγή στα μέσα του 2010. Περισσότερες λεπτομέρειες στις φωτογραφίες και στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της έκθεσης Pebble Beach δημοπρατήθηκε η πρώτη Bentley Mulsanne και πουλήθηκε έναντι $500.000 με τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Phil Hill. Το video της δημοπρασίας μπορείτε να το δείτε στην συνέχεια.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=efD6NTgPnVI

[Πηγή: Bentley | Youtube]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...