Ο “διασυρμός” της Toyota συνεχίζεται. Μετά την ανάκληση σχεδόν 8 εκατ. αυτοκινήτων και την μετοχή της σε συνεχή πτώση λόγω του προβλήματος στο πεντάλ του γκαζιού, η εταιρία επιβεβαίωσε ότι υπάρχει και πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα των φρένων στο υβριδικό της μοντέλο Prius 3. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 5 τροχαία ατυχήματα στην Ιαπωνία με τους οδηγούς τους να δηλώνουν ότι τα φρένα του Prius περνώντας πάνω από ανωμαλίες δεν λειτούργησαν σωστά με αποτέλεσμα να προκληθούν τα ατυχήματα.

Η δημόσια εικόνα της Toyota πλήττεται βαριά αναγκάζοντας τον πρόεδρο της Akio Toyoda να καλέσει έκτακτη συνέντευξη τύπου χθες το βράδυ και να απολογηθεί για τις ανακλήσεις. Ο εγγονός του ιδρυτή της Toyota δήλωσε ότι η εταιρεία του δεν απέκρυψε εσκεμμένα το πρόβλημα με το πεντάλ γκαζιού και των φρένων του Prius και θα συστήσει μία επιτροπή ποιοτικού ελέγχου στα πλαίσια των προσπαθειών της για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών. Η Toyota είναι έτοιμη να καλέσει παγκόσμια ανάκληση και για το νέο Prius αφού ήδη έχει πουλήσει περίπου 310.000 αυτοκίνητα σε 60 χώρες. Μερικές φωτογραφίες από την διάρκεια επισκευής του προβληματικού πεντάλ του γκαζιού στην συνέχεια.

[Πηγή: freep.com , autonews.com , New York Times | Photos copyrights: Getty Images, Ap Photo, Reuters Pictures]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

 • funster

  Χάμος!!
  Αλλο ενα τετοιο “σκανδαλο” στο επομενο χρονικό διαστημά, που θα ειναι ακομη νωπό αυτό, και καταστραφηκε η εικόνα της ΤΟΥΟΤΑ.
  Και δεχεται κ σοβαρο πληγμα στο μεγαλυτερο εως τωρα προτερημα της, την αξιοπιστία.

  Εχουμε ιδέα πόσο θα κοστίσει συνολικά στην ΤΟΥΟΤΑ, η ανακληση αυτοκινητων για το κολλημα στο γκάζι?
  Γιατι χθες γνωστος μου ανεφερε ενα αστρονομικό νουμερο..

 • Επίσημα δεν έχει ακουστεί ακόμη ποσό αλλά βάλε ότι ανακλήθηκαν γύρω στα 8 εκατ. οχήματα!!!

  Να πούμε εργασία/κόστος ανταλλακτικού να στοιχίσουν 10$;;;

  80 εκατ. $ !!!!!!!!!!