Ο Γερμανικός βελτιωτικός οίκος ABT αποφάσισε να βελτιώσει τα Audi R8 V10 και Audi R8 Spyder με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό. Με moto “Από την πίστα στον δρόμο” δημιούργησαν δύο υπερόπλα τα οποία θα παρουσιαστούν επίσημα αύριο στη Γενεύη.

Το Abt R8 GT R βασίζεται πάνω στο Audi R8 V10 και στιλιστικά διαθέτει νέο carbon bodykit που περιλαμβάνει νέο καπό, μπροστά προφυλακτήρα, πλαϊνούς καθρέπτες, πλαϊνά πάνελ των θυρών, πορτμπαγκάζ και πίσω αεροτομή καταφέροντας έτσι να μειώσουν το συνολικό βάρος του οχήματος κατά 100 κιλά. Η ανάρτηση είναι νέα και είναι πλήρως ρυθμιζόμενη ενώ οι δίσκοι των φρένων είναι κεραμικοί. Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί αγωνιστικά καθίσματα της Recaro με ζώνες 4 σημείων, ανοξείδωτο roll-bar ενώ έχει τοποθετηθεί και πυροσβεστήρας.

Από πλευράς επιδόσεων, οι τεχνικοί της ABT πούσαραν τον V10 5.2 λίτρων να αποδίδει 620 άλογα επιτρέποντας του να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3.2 δευτερόλεπτα ενώ τα 0-200 χλμ/ώρα έρχονται σε 9.9 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 325 χλμ/ώρα. Μόλις 25 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν με την τιμή του ακόμη να μην έχει ανακοινωθεί

Το Audi R8 Spyder μετά την βελτίωση της ABT αποδίδει 600 άλογα με τελική ταχύτητα 320 χλμ/ώρα και 0-100 χλμ/ώρα σε 3.6 δευτ. Στιλιστικά διαθέτει και αυτό νέο bodykit από carbon, ζάντες 20″ ενώ έχουν τοποθετηθεί σκληρότερα ελατήρια. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: ABT]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)