Έκθεση Γενεύης 2010. Proton Emas Hybrid by Italdesign Giugiaro Proton Emas Comfort

Σχετικά άρθρα

3 αυτοκινητοβιομηχανίες ένωσαν τις δυνάμεις του και κατασκεύασαν το Proton Emas Hybrid. Ο λόγος για τον σχεδιαστικό οίκο Italdesign Giugiaro, τη Μαλαισιανή αυτοκινητοβιομηχανία Proton και τη Lotus. Σκοπός των εταιριών ήταν να κατασκευάσουν ένα όχημα το οποίο θα μπορεί εύκολα να δεχτεί παραλλαγές ώστε να απευθύνεται σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν 3 διαφορετικές εκδόσεις του αυτοκινήτου, το 3 μέτρων Emas3 City, το τρίθυρο Emas Country και το πεντάθυρο Emas Comfort.

Το Emas3 City είναι ένα μικρό τρίθυρο αυτοκίνητο πόλης 3 μέτρων με 3 καθίσματα (το 4ο κάθισμα “κόπηκε” επειδή στην θέση του τοποθετήθηκαν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου). Μάλιστα όποιος επιθυμεί μπορεί να αφαιρέσει και τα άλλα 2 καθίσματα ώστε να προσθέσει επιπλέον μπαταρίες αυξάνοντας έτσι την αυτονομία του. Επιδόσεις για το μοντέλο δεν έχουν γίνει γνωστές.

Το Emas Country είναι ένα 3-θυρο υβριδικό όχημα μεγαλύτερο κατά 55mm από το Emas3 City και διαθέτει 5 καθίσματα ενώ το Emas Comfort είναι ένα 5-θυρο όχημα με 4 θέσεις. Και τα δύο εφοδιάζονται με έναν ηλεκτροκινητήρα 75 kW με 24 κιλά ροπή καθώς και με έναν 1200αρη κινητήρα 51 ίππων. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνουν σε λιγότερο από 14 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα 170 χλμ/ώρα. Μάλιστα τα μοντέλα μπορούν να κινηθούν αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για 50 χλμ. Περισσότερες λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=7AkyiTVXjH8

[Πηγή: Proton | Live Photos via: autoblog.nl]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα