Στην Γενεύη του 2019, η έκδοση παραγωγής του Skoda Vision X

Σχετικά άρθρα

Την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου, η Skoda ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει πολλά πράγματα για τους επόμενους 30 μήνες. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του 2020 θα λανσάρει 19 νέα ή ανανεωμένα μοντέλα.

Ένα από αυτά θα είναι έκδοση παραγωγής του Vision X concept, που έδειξε η τσέχικη εταιρία στην περασμένη έκθεση της Γενεύης, και το οποίο θα προστεθεί στα Karoq και Kodiaq. Πρακτικά θα αποτελέσει το δεύτερο B-SUV μοντέλο του VW Group, όντας το “αδερφάκι” του Seat Arona, ενώ περιμένουμε και το VW T-Cross.

Η έκδοση παραγωγής του Vision X θα κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης του 2019, με την κυκλοφορία του να αναμένεται αμέσως μετά. Θα αποκτήσει ένα νέο όνομα και θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα της μάρκας που θα αποκτήσουν υβριδικό σύστημα κίνησης, με την εταιρία να έχει ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες πωλήσεων από αυτό.

Το πρωτότυπο που είδαμε στην Γενεύη είχε κάτω από το καπώ του τον 1.500αρη TSI G-TEC κινητήρα, που μπορεί να λειτουργήσει είτε με βενζίνη είτε με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), αποδίδοντας στη δεύτερη περίπτωση 130 άλογα με 250 Nm ροπής.

Διαθέτει δύο δεξαμενές CNG, η μία τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα και άλλη πίσω από τον πίσω άξονα, με τον κινητήρα να δίνει κίνηση στον μπροστά άξονα. Στον πίσω άξονα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας, που μπορεί να κάνει το μοντέλο είτε τετρακίνητο, είτε ακόμη πισωκίνητο, μιας και μπορεί να κινήσει μόνος του το όχημα.

Η συνδυαστική ροπή του υβριδικού συνόλου αγγίζει τα 1.000 Nm, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 9,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα. Η αυτονομία του ανέρχεται στα 650 χλμ, έχοντα εκπομπές CO2 89 γρ/χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...

Ξεκίνησε η παραγωγή του Skoda Octavia facelift

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Skoda παρουσίασε το facelift του Octavia και σήμερα η τσέχικη εταιρία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η παραγωγή του best...

Skoda Epiq concept

Η Skoda παρουσίασε σήμερα το Epiq concept, ένα πρωτότυπο αστικό SUV που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει...