Η Dacia παρουσίασε στη Γενεύη το μοντέλο παραγωγής του Duster. Με τους σχεδιαστές να ακολουθούν μια ποιο συμβατική – κλασσική γραμμή στον σχεδιασμό του από το Dacia Duster Concept το μήκους 4.31m και πλάτους 1.82m SUV εφοδιάζεται με δύο κινητήρες πετρελαίου 1600cc dCi 85 και 105 ίππων καθώς και έναν 1600αρη 16βάλβιδο βενζινοκινητήρα απόδοσης 110 ίππων. Η Dacia ισχυρίζεται ότι η μέση κατανάλωση θα είναι αρκετά χαμηλή αφού οι κινητήρες εκπέμπουν έως 140 γρ/χλμ CO2 στις προσθιοκίνητες εκδόσεις και έως 150 γρ/χλμ στις τετρακίνητες.

Το σύστημα τετρακίνησης είναι δανεισμένο από την Nissan και διαθέτει 3 λειτουργίες 4×2,Auto, Lock οι οποίες επιλέγονται από ένα χειριστήριο που είναι τοποθετημένο στην κεντρική κονσόλα. Η πρώτη επιλογή “4×2” μεταδίδει την κίνηση μόνο στους μπροστά τροχούς, η θέση “Auto” επιτρέπει στο αυτοκίνητο να υπολογίσει πόση ροπή χρειάζεται να στείλει στους μπροστά και πίσω τροχούς ενώ στην θέση “Lock” η ροπή διανέμεται ισόποσα 50% μπροστά και 50% πίσω.

Από πλευράς ασφάλειας το Duster διαθέτει ABS της Bosch με EBD, 2 αερόσακους και ζώνες 3 σημείων με προεταντήρες. Το Duster θα κατασκευαστεί στην εγκαταστάσεις της Dacia στην πόλη Pitesti στη Ρουμανία και οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2010.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=RIKMWo3AcX0

httpvh://www.youtube.com/watch?v=kk-RQ0EadIM

[Πηγή: Dacia – Renault | Live Photos via: autoblog.nl]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)