Η Ford έδωσε στην δημοσιότητα λεπτομέρειες και φωτογραφίες από το νέο της πρωτότυπο με όνομα Start. Με την επίσημη παρουσίαση του να γίνεται αύριο στο Πεκίνο, το Start Concept είναι το πρώτο ολοκληρωτικά “δικό της” πρωτότυπο των τελευταίων 3 χρόνων. Μηχανικά διαθέτει έναν 3-κύλινδρο κινητήρα 1.0 λίτρου με την Ford να υπόσχεται ότι η απόδοση του είναι εφάμιλλη με αυτή ενός 4-κύλινδρου μοτέρ ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται κάτω από τα 100 γρ/χλμ. Το supermini πρωτότυπο εφοδιάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της νέας παγκόσμιας τάσης για ultra-compact αυτοκίνητα για μετακινήσεις εντός των μεγαλουπόλεων. Σχεδιαστικά ξεχωρίζουν οι αρκετά πρωτότυπες γραμμές του, ενώ διαθέτει φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Ο διευθυντής του σχεδιαστικού τμήματος της Ford, Freeman Thomas αναφέρει στο δελτίο τύπου ότι: “Στόχος μας, ήταν να σχεδιάσουμε ένα αυτοκίνητο που θα αρέσει στο κοινό και που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις αστικές μετακινήσεις.”

Το Start Concept διαθέτει επίσης το προηγμένο σύστημα MyFord Mobile concept, με το οποία μέσω μιας οθόνης αφής ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει τον κλιματισμό, στο σύστημα πλοήγησης ενώ μπορεί να συνδεθεί και οποιοδήποτε smartphone. Το πρωτότυπο έχει σχεδιαστεί από την Ford Strategic Concepts Group Studios, που έχει βάση στην πόλη Irvine της Καλιφόρνια. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.


[Πηγή: Ford]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)