Στο είπα ότι πλέον θα κάνω θέματα μόνο για υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η BMW λοιπόν ανακοίνωσε ότι το 2013 θα έχει έτοιμη της πρόταση της για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με τις πρώτες δοκιμές να αρχίζουν μέσα στο έτος αφού 50 άνθρωποι στην Κίνα θα ξεκινήσουν εντατικές δοκιμές με ένα ηλεκτροκίνητο MINI Cooper ενώ αρκετοί ακόμη το 2011 θα δοκιμάζουν ένα πρωτότυπο που θα βασίζεται πάνω στο BMW ActiveE Concept που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Detroit τον περασμένο Δεκέμβριο. Και τα δύο μοντέλα θα διαθέτουν αρκετά στοιχεία που θα χρησιμοποιήσει η BMW ώστε να κατασκευάσει το Megacity.

Πρωταρχικός ρόλος της BMW είναι να καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα ελαφρύ αυτοκίνητο, ελαφρύτερο από τα υπάρχοντα αυτοκίνητα πόλης, παρά τις μπαταρίες που θα διαθέτει. Έτσι το πλήρως ηλεκτρικό Megacity της BMW θα διαθέτει αρκετά κομμάτια από carbon ενισχυμένο με ισχυρό πλαστικό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η αυτονομία του να ξεπερνά τα 160 χλμ.

Αν όλα πάνε καλά, το αυτοκίνητο αυτό ίσως είναι το πρώτο μιας νέας κατηγορίας αυτοκίνητων της BMW ενώ μέχρι στιγμής το όλο εγχείρημα αναπτύσσεται κάτω από το project i με την παραγωγή του να γίνεται στο εργοστάσιο της Λειψίας.

BMW ActiveE Concept

[Πηγή: BMW]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)