Η Volkswagen παρουσίασε σήμερα το Polo V Sedan. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της VW στην Kaluga, μιας πόλης που βρίσκεται 160 χλμ έξω από την ρωσική πρωτεύουσα, με το επίσημο ντεμπούτο του να γίνεται στην έκθεση της Μόσχας τον προσεχή Αύγουστο.

Το αυτοκίνητο σε σχέση με την hatchback έκδοση, όπως αναμενόταν, είναι μεγαλύτερο και διαθέτει μεγαλύτερο χώρο τόσο για τους πίσω επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Το συνολικό του μήκος φτάνει τα 4.38m, το πλάτος του τα 1.70m, το ύψος το 1.46m, το μετατρόχιο τα 2.55m ενώ η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 1.5 cm.

Το συγκεκριμένο μοντέλο που απευθύνεται για την Ρωσική αγορά θα εφοδιάζεται με έναν και μόνο κινητήρα 1600cc απόδοσης 105 ίππων ο οποίος θα συνδυάζεται είτε με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είτε με 6-τάχυτο αυτόματο Tiptronic. Επίσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Ρωσία το αυτοκίνητο διαθέτει ειδική βαφή ενώ και οι αναρτήσεις είναι σκληρότερες ώστε να αντέχουν στους άσχημους δρόμους της Ρωσίας.

Στον στάνταρ εξοπλισμό το αυτοκίνητο διαθέτει μεταξύ των άλλων υπολογιστή ταξιδιού, ηλεκτρικά παράθυρα, immobiliser, 2 αερόσακους καθώς και ρυθμιζόμενα καθίσματα. Όπως όλα τα αυτοκίνητα της VW, έτσι και το νέο Polo V Sedan θα διατίθεται σε 3 εκδόσεις Trendline, Comfortline και Highline με την αρχική τιμή της έκδοσης Trendline να έχει οριστεί στην Ρωσία στις €10.400 (399.000 ρούβλια). Εκτός από την Ρωσία το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει εμπορική καριέρα τόσο στην Νότια Αφρική όσο στην Βραζιλία και στην Αμερική ενώ θεωρείται απίθανο να έρθει στην Ευρώπη. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: Volkswagen]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)