Το έχετε καταλάβει ότι αυτές τις ημέρες η ανανέωση δεν είναι η αναμενόμενη αφού και οι δυο μας είπαμε να εκμεταλλευτούμε την άδεια μας και να πάμε μερικές ολιγοήμερες διακοπές. Κάπου ανάμεσα παραλίας, θάλασσας, άμμου και καφέ άνοιξα το mac και παρακαλούσα να πιάσει 3G σήμα ώστε να κάνω κανένα άρθρο στο autoblog. Και να που έπιασε!

Πάμε στα δικά μας τώρα, φαίνεται ότι η Toyota σκέφτεται σοβαρά να βγάλει και αυτή πλήρη ηλεκτρικό supercar όπως ακριβώς έκαναν και η Audi με την Mercedes με τα e-tron και SLS AMG E-Cell. Φυσικά η βοήθεια της κατασκευής του ηλεκτρικού supercar θα έρθει από την Tesla, αφού η Toyota έδωσε 35 εκατομμύρια ευρώ ώστε να αναπτύξουν από κοινού, νέους ηλεκτρικούς κινητήρες. Μάλιστα η Tesla στα τέλη του μήνα έχει προγραμματίσει να παραδώσει 2 ηλεκτρικά πρωτότυπα που σύμφωνα με τις φήμες θα είναι οι ηλεκτρικές εκδόσεις των Toyota RAV4 και Lexus RX.

Η ιπποδύναμη του ηλεκτρικού supercar των Ιαπώνων αναμένεται γύρω στα 500 άλογα αφού θα το τροφοδοτούν 4 ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε τροχό, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε περίπου 4 δευτερόλεπτα. Από τεχνολογικής πλευράς ο οδηγός του θα μπορεί να επιλέγει διάφορα “mode” οδήγησης όπως : Sport, Race, Comfort ώστε η αυτονομία του αυτοκίνητου να μπορεί να μεγαλώνει. Το αυτοκίνητο δεν αναμένεται γρηγορότερα από το 2015. Πιστεύω ότι το μοντέλο θα βασιστεί πάνω στο Lexus LFA ή μήπως όχι;

[Πηγή: motortrend.com]