Την Ferrari Enzo είμαι σίγουρος ότι τη γνωρίζεις. Hypercar από την ιταλική φίρμα, 650 άλογα απο έναν εξαιρετικό V12, τεχνολογία και εμφάνιση F1, από την οποία κατασκευάστηκαν μόνο 400 κομάτια. Ένα απο αυτά τα κομάτια ήταν ιδιοκτησία του Richard Losee (αν δεν τον ξέρεις τον τύπο μην στεναχωριέσαι, ούτε εγώ τον ήξερα) στον οποίο προφανώς άρεσε να παίρνει το συλλεκτικό αμάξι του και να τρέχει σε αγώνες με αυτο, όπου και δυστυχώς σε έναν απο αυτούς τους αγώνες τράκαρε.

Ένας οποιοσδήποτε νορμάλ κάτοχος τέτοιου αυτοκινήτου (αν μπορείς να φανταστείς “νορμάλ” κάτοχο Enzo) θα προσπαθούσε να φέρει το αυτοκίνητο στην αρχική του κατάσταση. Εντάξει θα έχανε κάτι από τη μεταπωλητική του αξία, αλλά θα παρέμενε συλλεκτικό κομμάτι. Όχι όμως ο κ. Losee, ο οποίος αποφάσισε να γίνει λίγο πιο δημιουργικός με την Enzo του.

Άλλαξε το ρύγχος του αμαξιού του για μεγαλύτερη σταθερότητα κοντά στα 450 km/h, του έβαλε λεπτότερα ελαστικά, χαμήλωσε την ανάρτηση και το κυριότερο, έβαλε δύο turbo στον V12, ένα σε κάθε πλευρά του V. Τώρα ο 6λιτρος κινητήρας αποδίδει 850 περίπου άλογα (αφού μάλλον τα εργοστασιακά 650 που απέδιδε ήταν λίγα) με την χαμηλή πίεση 0.8 bar ενώ μπορεί να σηκώσει έως 1.4 bar με εκτιμώμενη ιπποδύναμη τα 1000 άλογα. Ο λόγος για αυτές τις αλλαγές είναι οτι ο κ. Losee ήθελε να τεστάρει την τελική του καινούριου του αμαξιού στα salt flats στην Bonneville.

Να σου θυμίσω οτι η αυθεντική Enzo έχει τελική “μόλις” 364 km/h οπότε λογικά θα περιμένουμε με αυτή τη διαμόρφωση σαφώς ανώτερη τελική. Δεν ξέρω τι κατάφερε τελικά ο εν λόγω κύριος αλλά ο ήχος που παράγει ο ιταλικος V12 είναι απλά υπέροχος!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=5sB5PBJ-7CM

[Πηγή: dailyderbi]

  • david17

    posa epiase telika o tipos?

  • Δεν μπόρεσα να βρω πουθενά καμιά έγκυρη πληροφορία για την τελική του. Ποιός ξέρει, μπορεί να μην ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο περίμενε ;)

  • Τελικά ξεπήδησαν πληροφορίες για τα περάσματά του. Έκανε ένα πέρασμα για να πάρει την class-B licence στα 179mph και στην προσπάθεια του να πάρει την class-A licence είχε έξοδο (τετ α κε) στα 188mph. Το αμάξι και ο οδηγός είναι μια χαρά και λογικά θα επαναλάβει κάποια στιγμή την προσπάθεια αλλά μόνο σε εμένα φαίνεται πολύ χαμηλή η τελική για twin turbo enzo με 1000+ άλογα; Οι διοργανωτές απέδωσαν την έξοδο σε μη οικιότητα του οδηγού με τις συνθήκες!