Καιρό είχαμε να δούμε κάποιο design concept study. Ο Δανός Frederick Tjell’s που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο του Coventry της Αγγλίας παρουσίασε την δική του πρόταση για το πως θα μοιάζει η κλασσική De Tomaso Pantera του μέλλοντος. Το πρωτότυπο το ονόμασε Ghepardo design concept και αν το παρατηρήσει κανείς προσεκτικά θα διακρίνει ότι ο Δανός χρησιμοποιείσαι αρκετά στοιχεία από την Porsche Panamera και την Aston Martin Rapide με σκοπό να δημιουργήσει ένα πραγματικό supercar το οποίο θα μπορεί να περάσει αμέσως στην παραγωγή.

Το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί σε κλίμακα 1:4 αλλά οι κανονικές του διαστάσεις θα είναι 4.82m μήκος, 1.95m πλάτος και 1.25m ύψος. Μηχανικά ο Tjell’s εφοδίασε το πρωτότυπο μου με έναν κινητήρα μεθανόλης ο οποίος συνδυάζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες. Επειδή όπως η αρχική του ιδέα ήταν κάπως τραβηγμένη, αποφάσισε ότι ο V6 3.5 λίτρων Ecoboost κινητήρας της Ford απόδοσης 400 ίππων, ίσως είναι η πιο ρεαλιστική επιλογή.

Λέτε να το δούμε το πρωτότυπο αυτό στην παραγωγή; Εξάλλου ο Gianmario Mr Rossignolo, πρώην στέλεχος της Fiat φαίνεται ότι αγόρασε την φίρμα και το παλιό εργοστάσιο του οίκου Pininfarina τον περασμένο Ιούλιο έναντι του ποσού των 7.63 εκατομμυρίων ευρώ με τις φήμες να θέλουν να ξεκινά την λειτουργία του μέσα στο 2011. Να σου θυμίσω ότι μετά τον θάνατο του Alejandro De Tomaso το 2003 η θρυλική εταιρία είχε κατεβάσει ρολά. Φωτογραφίες στη συνέχεια.

[Πηγή: Bilmagasinet.dk , Miketurnerdesign.comArgentina Auto BlogAutoblog.com]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)