Ένας αγώνας που αναμφισβήτητα χαρακτηρίζεται από τους πιο απρόβλεπτους στην F1 είναι αυτός στην πίστα του Spa Francorchamps στα πυκνά δάση των Αρδεννών στο Βέλγιο το 2008. Με συγκρούσεις από τη πρώτη στροφή, ένα εκπληκτικό και από τα πιο δύσκολα προσπεράσματα του Hamilton στον Alonso από την εξωτερική, με βροχή λίγο πριν το τέλος του αγώνα και τον Raikkonen να είναι πρώτος 2 γύρους πριν το τέλος αλλά τι τέλος!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το παράνομο προσπέρασμα του Hamilton στο chicane του “Bus Stop”, στον Raikkonen;

Μπαίνοντας στον 2 γύρο πριν το τέλος του αγώνα, ο Hamilton είναι κολλημένος πίσω από τον Raikkonen. Ο οδηγός της Ferrari, τον κλείνει και τον αναγκάζει να κόψει δρόμο στη τελευταία στροφή πριν την γραμμή εκκίνησης-τερματισμού!

Και ξαφνικά ο Hamilton βρίσκεται στον προτελευταίο γύρο του αγώνα μπροστά! Όμως, από τους κανονισμούς είναι υποχρεωμένος να παραχωρήσει αμέσως τη θέση που κέρδισε, και εκτός αυτού να περάσει η επόμενη στροφή που ακολουθεί για να επιχειρήσει , αν μπορεί , προσπέρασμα.

Και όμως, ενώ την παραχωρεί αμέσως, αντεπιτίθεται και ξαναπερνά μπροστά! Εκεί, ήταν και το σημείο που ο Raikkonen έχασε τον αγώνα ψυχολογικά. Παρότι αν και βρέθηκε αμέσως μετά μπροστά, από λάθος του Hamilton, χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου και το ρίχνει στο τοίχο.

Για την ιστορία, η πρώτη θέση αφαιρέθηκε εκ των υστέρων από τον Hamilton. Το 2009 νικητής ήταν ο Kimi Raikkonen ενώ φέτος,δύο χρόνια μετά ο Lewis Hamilton πήρε την εκδίκηση του! Δείτε το απόσπασμά από την μετάδοση του BBC στη συνέχεια.

Παραθέτω και ένα απόσπασμα από το αρχείο μου! δυστυχώς δεν είναι όλο, αλλά ξεκινάει με το προσπέρασμα του Hamilton στην εξωτερική…enjoy!

 • Από τους οδηγούς που μου λείπουν περισσότερο φέτος.

  Kimi θεός! Μακάρι να γυρίσει σύντομα στην F1. Οδηγός της παλιάς σχολής με @@

 • Maria

  ….γιατί άραγε δεν συμπαθώ τον Hamilton???:-PPPP

 • Ο Hamilton, δεν λέω, φοβερός οδηγός αλλά, μέγας κλεφταράς! Εκτός τ’ ότι πέρασε παράνομα τον Raikkonen, άλλαξε και δύο φορές γραμμή στην ευθεία! Αυτό πρόσεξα στο βίντεο.

 • ειναι προσπέρασμα που θα σχολιάζεται για πολλά χρόνια ακόμη…
  στη συνέντευξη που παραχώρησαν χτές μετά το τέλος του αγώνα, ο δημοσιογράφος ρωτάει τον χάμιλτον:
  Q: It makes up for 2008?
  LH: Absolutely.
  αυτό τα λέει όλα…

 • ChRiS

  Cheat definition. Ας περίμενε τουλάχιστον στη La Source, κ ας δοκίμαζε στα φρένα της Les Combes.

 • Mika

  Ekplhktikos agwnas, htan toso argos o Kimi sto telos, tha ton pernage apo panw o Ham….
  Akoma 8ymamai pws eixa braxniasei meta apo ton agwna apo tis fwnes…
  Ayton,kai to teleytaio agwna sth Brazilia..
  :-)